Αναστασιάδης: Μέτρα για την οικονομία χωρίς να επηρεάζονται οι εργαζόμενοι

15:02 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχει σωρεία μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που μπορεί να ληφθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει περικοπές από τους εργαζόμενους, φτάνει να τηρούνται οι στόχοι που ανέλαβε η Κύπρος έναντι της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο

κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με την ηγεσία της ΣΕΚ υπό τον ΓΓ Νίκο Μωϋσέως, ο οποίος είπε πως η Συνομοσπονδία αναμένει από τον Υπουργό Οικονομικών ένα ”κοινωνικά δίκαιο” πακέτο δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει ”πάρα πολλά” για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης, η συνάντηση έγινε στα πλαίσια ”διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει τόσο με την κοινωνία αλλά και με οργανωμένα σύνολα, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα υλοποιήσιμο και ωφέλιμο για την ευρύτερη κοινωνία πρόγραμμα, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να έχουμε συνάντηση με τον ΓΓ και την ηγεσία της ΣΕΚ”.

Πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις θέσεις του με προτάσεις και ιδέες που μπορεί να συμβάλουν σε αυτό που θέλουμε να διαδραματίζει το κράτος. ”Το κράτος πρέπει να είναι κράτος καθοδήγησης, στρατηγικής σημασίας, προσφοράς υπηρεσιών σε όλους τους τομείς κοινής ωφελείας και ιδιαίτερα ένα κοινωνικό κράτος”, συμπλήρωσε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Μωϋσέως χαρακτήρισε τον κ. Αναστασιάδη ”πάρα πολύ καλό ακροατή”, προσθέτοντας ότι η ΣΕΚ κατέθεσε έγγραφο με τις εισηγήσεις τους για την οικονομία.

”Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο ποιοι είναι οι δικοί μας στόχοι και διεκδικήσεις και συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή στην προσπάθεια που καταβάλλει να ετοιμάσει το πρόγραμμά του για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την οικονομία γενικότερα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθόδου της Black Rock για διενέργεια έρευνας για τα στοιχεία ενεργητικού των τραπεζών, αλλά και για ευθύνες για την υπερβολική έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και την ελληνική οικονομία, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το θέμα της έρευνας είτε από την Black Rock ή άλλο οίκο, εναπόκειται στην Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι είναι δεδηλωμένη η θέση της πολιτικής ηγεσίας για το θέμα.

Σε σχέση με το θέμα της Black Rock, ο κ. Μωϋσέως είπε ότι ως θέμα αρχής η ΣΕΚ απαιτεί ο Κύπριος πολίτης που καλείται σήμερα να πληρώσει το κόστος που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες να γνωρίζει γιατί και πώς φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί ότι τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει ή δεν πρέπει να αφορούν τους εργαζόμενους, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ”υπάρχουν σωρεία μέτρων που μπορεί να ληφθούν χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη αποκοπές από τους εργαζόμενους αρκεί να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το οποίο αναλάβαμε και δεσμευτήκαμε στην Ευρώπη να υλοποιήσουμε”.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο κ. Μωϋσέως ανέφερε ότι τον ικανοποιεί η θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι η ΣΕΚ αναμένει από τον Υπουργό Οικονομικό που θα εκπονήσει το νέο πακέτο μέ

Keywords
Τυχαία Θέματα