Αναστασιάδης: Την Κυβέρνηση την διακρίνει αστοχία στις προβλέψεις

20:26 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για Κυβέρνηση που τη διακρίνει, μέχρι σήμερα, η αστοχία στις προβλέψεις, αλλά και η δειλία, η ατολμία, η έλλειψη οράματος, και οι αγκυλώσεις, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας επίσης ότι για να έχουμε επιτυχία ως χώρα σε όλους τους τομείς χρειαζόμαστε να ενώσουμε δυνάμεις. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, του φυσικού αερίου

και ευχήθηκε να μην έχουμε και νέες δεσμεύσεις και χειρότερες συνέπειες από την πορεία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Μιλώντας στην κοπή της βασιλόπιττας της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΣΥ (ΓΟΔΗΣΥ), ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε αρχικά αναφορά στις εκλογικές επιτυχίες του ΔΗΣΥ καθώς και στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές του 2013. «Εάν ευτυχίσαμε να έχουμε μια από τις καλύτερες εκλογικές επιδόσεις φέτος, οι πρωταγωνίστριες ήσασταν εσείς», είπε απευθυνόμενος στις γυναίκες της ΓΟΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι το κόμμα του πέρασε από τις Ευρωεκλογές στις Βουλευτικές και στις Δημοτικές, όχι απλά αλώβητο, αλλά με θαυμαστά αποτελέσματα και με πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Εχουμε να διανύσουμε περίπου 12 μήνες πριν από τη μεγάλη μάχη των Προεδρικών Εκλογών, χρειάζεται η ίδια συσπείρωση, η ίδια συναδέλφωση ακόμα όμως πιο σκληρή δουλειά», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες κάποιων, όπως είπε, να αναβιώσουν και να χωρίσουν το λαό σε εκείνους που είπαν ναι και εκείνους που είπαν όχι στο δημοψήφισμα. «Το 2004 ήταν μια ιστορική συγκυρία για τον τόπο και έδωσε την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να εκφράσει τη βούληση του θετικά ή αρνητικά σε κάτι που προτείνετο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού να απορρίπτει εκείνο το Σχέδιο, δεν επιτρέπει σε κανέναν ακόμα να μένει ταμπουρωμένος και να χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα ως εφαλτήριο ή ελατήρια για να αποδώσει σε άλλους κατηγορίες για τις επιλογές που είχαν», είπε.

Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ είχε το θάρρος να πει την άποψη του και πως τα μέλη του δεν δίστασαν να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί με τις επιλογές της εξουσίας. «Κανένας δεν αποβλήθηκε, κανένας δεν διαγράφηκε από αυτό το κόμμα γιατί ήταν αντίθετος με την ηγεσία. Αντίθετα, παραμείναμε ενωμένοι, αποδείξαμε ότι σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αλλά το πιο σημαντικό, σεβαστήκαμε απόλυτα την ετυμηγορία του κυπριακού λαού», ανέφερε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τόπο μας. Πρώτο δεδομένο είναι η ΕΕ που δυστυχώς, όπως είπε, δεν έτυχε της αξιοποίησης από τους σημερινούς Κυβερνώντες και δεύτερον, η ανεύρεση φυσικού αερίου που διαμορφώνει μια άλλη διάσταση στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου.

«Διαμορφώνει νέα δεδομένα και δεν περιορίζονται στα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσουμε από την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Δίδει κάποια άλλη διάσταση στο να εξεύρουμε, μέσα από ειρηνικές διαδικασίες, μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα