ΑΗΚ: Ισχύει η συμφωνία της Διεύθυνσης με τις συντεχνίες

19:26 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συμφωνία της Διεύθυνσης της ΑΗΚ με τις τρεις συντεχνίες ΕΠΟΠΑΗ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΣΥΒΑΗΚ δεν μπορεί να αποσυρθεί, αλλά η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ) είναι ευπρόσδεκτη να προσέλθει για να της δοθούν διευκρινήσεις που θα διασκεδάσουν και κάποιες από τις ανησυχίες της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού.

Μιλώντας

στο ΚΥΠΕ αναφορικά με το αίτημα της ΣΕΠΑΗΚ για έναρξη διαλόγου για τα θέματα του επιστημονικού προσωπικού, ο κ. Στυλιανού είπε ότι «δεν θέλω να αποκλείσω το διάλογο, όμως η συμφωνία δεν μπορεί να αποσυρθεί».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε μπροστά και όχι πίσω» ενώ απηύθυνε έκκληση προς τη ΣΕΠΑΗΚ να άρει τις αποφάσεις για αποχή από υπερωριακή εργασία και λήψη απεργιακών μέτρων και να προσέλθει σε έναν «εποικοδομητικό διάλογο», με στόχο τη βιωσιμότητα του οργανισμού που θα διασφαλίσει και τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ.

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε την Πέμπτη με τις τρεις συντεχνίες ήταν προϊόν μιας μακράς διαβούλευσης με όλες τις συντεχνίες, η οποία διήρκεσε περίπου ένα χρόνο.

Είπε ότι η Διεύθυνση υπέβαλε προς τη ΣΕΠΑΗΚ όλες τις προτάσεις της αναφορικά με τον εξορθολογισμό της δομής του οργανισμού στα ψηλότερα κλιμάκια του προσωπικού εδώ και πολύ καιρό, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν ανάλογες προτάσεις και για τα χαμηλότερα κλιμάκια.

«Η τακτική μας ήταν να ξεκινήσουμε από τα ανώτατα επίπεδα για να δούμε πώς επηρεάζονται τα πιο κάτω», ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

Πρόσθεσε ότι η ΣΕΠΑΗΚ επέλεξε να μην διαπραγματευτεί τις προτάσεις, επιμένοντας σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τη δομή της ΑΗΚ, από πάνω μέχρι κάτω, ενώ είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπέβαλλε προϋποθέσεις για το διάλογο και δεν ανταποκρίθηκε σε κάποιες προσκλήσεις της Διεύθυνσης, η οποία συνέχισε το διάλογο με τις υπόλοιπες συντεχνίες.

Ερωτηθείς αν η Αρχή αναμένει ταλαιπωρία του κοινού από τις κινητοποιήσεις της ΣΕΠΑΗΚ, ο κ. Στυλιανού είπε ότι η Διεύθυνση της ΑΗΚ προέβη από σήμερα το πρωί σε διευθετήσεις, στην προσπάθεια να μειωθεί η ταλαιπωρία του κοινού από τυχόν βλάβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα