Ανησυχία για τα φερόμενα ως νέα μέτρα της Τρόικα, εξέφρασε ο Χρ. Χριστοφίδης

14:08 1/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης εξέφρασε σήμερα την έντονη ανησυχία του κόμματος του, για τα φερόμενα ως νέα μέτρα, τα οποία φαίνεται να ζητά η Τρόικα από την κυπριακή Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία για την 1η Απριλίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό

Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοφίδης είπε, «έχουμε υπόψη μας ιδέες εισηγήσεις και προτάσεις του ΔΝΤ, που κινούνται για μια ακόμη φορά προς την κατεύθυνση της περαιτέρω λιτότητα της αποκοπής μισθών, της απώλειας θέσεων εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους».
«Τέτοια μέτρα», πρόσθεσε, «αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι η προσέγγιση είναι η προσέγγιση των συνεχών περικοπών που θα θέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης».

Δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα αντιδράσει με το σωστό τρόπο και θα σταθεί ανάχωμα σε όποιες προσπάθειες επιβολής νέων μέτρων, διαβεβαιώνοντας πως αν γίνει αυτή η προσπάθεια, η αντιπολίτευση υπεύθυνα θα είναι δίπλα στην προάσπιση των συμφερόντων του κυπριακού λαού.
Όπως είπε, «ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα λιτότητας και νέα μέτρα ύφεσης».

Για την επέτειο της 1ης Απριλίου, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε τον απεριόριστο σεβασμό του κόμματος του σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου, για όσους έχουν αγωνιστεί και έχουν παραμείνει προσηλωμένοι στις αρχές της ελευθερίας της Δημοκρατίας.
«Η σημερινή μέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία μέσα στις σημερινές συνθήκες, τη μισή Κύπρο κάτω από την τούρκικη κατοχή και στις ελεύθερες περιοχές να εξαπλώνεται η επικυριαρχία των Ευρωπαίων φίλων, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όσων βρίσκονται πίσω», είπε.

Επίσης, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή ο κυπριακός λαός είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει σοβαρότατες απειλές και σε σχέση με την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, αλλά και σε σχέση με την επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας μακριά από την Τρόικα στις ελεύθερες περιοχές και στο σύνολο του νησιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα