Αντεγκλήσεις Βουλευτών για την προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης

15:57 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτεραιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων είναι η ασφάλεια των ενοίκων των σπιτιών στους κυβερνητικούς οικισμούς, διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά μετά από τη σημερινή συζήτηση αναφορικά με την παλαιότητα των οικοδομών στους τρεις συνοικισμούς των Λατσιών.

«Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας των κτηρίων αυτών», είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής μετά τη συνεδρία.

Απαντώντας στις δηλώσεις των Βουλευτών του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου και του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα ότι

η κυβερνητική προσφυγική πολιτική οδηγήθηκε στο βυθό, η κ. Κουκουμά είπε πως ο ΔΗΣΥ δεν εξουσιοδοτείται να επικρίνει την Κυβέρνηση για την προσφυγική πολιτική καθώς η διακυβέρνηση ΔΗΣΥ θεώρησε το στεγαστικό θέμα των προσφύγων είχε επιλυθεί.

Η κ. Κουκουμά είπε ότι η Επιτροπή συζήτησε για τρίτη φορά το πρόβλημα με τις πολυκατοικίες στους συνοικισμούς Αποστόλου Λουκά, Αγίου Ελευθερίου και Αποστόλου Ανδρέα και ανέφερε ότι κατά τη συνεδρία σήμερα η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι συγκροτήθηκε τεχνική επιτροπή, η οποία άρχισε τον οπτικό έλεγχο στις 39 πολυκατοικιές και ακολούθως θα προχωρήσουν στην εξαγωγή κυλινδρικών δοκιμίων για αποτίμηση της θλιπτικής αντοχής του σκυροδέματος.
Συνεχίζοντας είπε ότι έχουν ελεγχθεί με κυλινδρικά δοκίμια 12 πολυκατοικίες (6 στο συν. Αποστόλου Ανδρέα και 6 στο συν. Αποστόλου Λουκά) και ανέφερε ότι καμία από τις πολυκατοικίες αυτές δεν κρίθηκε κατεδαφιστέα.
Η κ. Κουκουμά είπε πως θα ακολουθήσει τεχνοοικονομική μελέτη για διαδικασία αναπαλαίωσης και πως το πρόγραμμα του ελέγχου των πολυκατοικιών θα διαρκέσει πέντε χρόνια.
Πρόσθεσε ότι αρχές Νοεμβρίου η Επιτροπή θα εξετάσει σε νέα συνεδρία το στάδιο των ερευνών και απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως ακόμα και εάν οι κάτοικοι έχουν πάρει τίτλους ιδιοκτησίας, το κράτος έχει υποχρέωση να αναπαλαιώσει τις πολυκατοικίες που παρουσιάζουν στατικό πρόβλημα.
Ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η  προσφυγική πολιτική της Κυβέρνησης ακολούθησε ακριβώς την ίδια πορεία που ακολούθησαν όλες οι άλλες πολιτικές της Κυβέρνησης Χριστόφια, δηλαδή, όπως είπε η προσφυγική πολιτική χρεοκόπησε όπως χρεοκόπησε ολόκληρη η εσωτερική πολιτική της Κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι οι συνοικισμοί αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, συζητούμε για συνοικισμούς που είναι υπό κατάρρευση όπως είναι ο συνοικισμός του Αγίου Ελευθερίου, είπε ότι ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών βρίσκεται υπό κατάρρευση και ο πρόσφυγας αφέθηκε μόνος του στη δύνη της οικονομικής κρίσης.
Ανέφερε επίσης ότι απαιτείται νέα προσφυγική πολιτική με άμεση δημιουργία τράπεζας προσφύγων, ταμείου φερεγγυότητας προσφύγων και εφαρμογή της ισότιμης κατανομής βαρών.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι η οικονομική κρίση οδήγησε στο βυθό και την κυβερνητική προσφυγική πολιτική.
Πρόσθεσε πως τίποτε δεν λειτουργεί προς εφαρμογή της προσφυγικής πολιτικής και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λεφτά στο Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και ο ίδιος ο Φορέας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Είπ

Keywords
Τυχαία Θέματα