Αντιδράσεις ελληνικών κομμάτων για τις εκλογές

21:36 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, έδωσε κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωση της για τις εκλογές,

απηύθυνε «προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν, και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού σε όλη τη χώρα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «προχωράμε προς τις εκλογές με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση του κυρίαρχου λαού, και είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα και θέσεις”, και πρόσθεσε: “Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να δώσουν δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά. Για να είναι η Ελλάδα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια. Μέσα στην Ευρώπη. Για να απαγκιστρωθεί η χώρα σταδιακά από το μνημόνιο και τα απαράδεκτα μέτρα του».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Κεφαλονιά, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις εκλογές, σημείωσε ότι «επιτέλους, μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς δυσαρμονίας της λαϊκής βούλησης με τις ασκούμενες πολιτικές, προκηρύσσονται εκλογές», προσθέτοντας ότι «οι εκλογές προκηρύσσονται μετά από την πίεση και την απαίτηση του λαού μας να μιλήσει, να εκφραστεί, να επιλέξει”.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι «μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφικής πορείας για τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, έφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσει ο λαός, και σήμερα οι Ελληνες γνωρίζουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι πολίτες, και ότι είναι ώρα να το αλλάξουμε», προσθέτοντας ότι, «ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία, μπορούν να εμπιστευτούν τον τρίτο δρόμο, την τρίτη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα είναι καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, προτείνουν στους πολίτες μια ειρηνική «επιχείρηση σκούπα» για τους υπεύθυνους της κρίσης και τις πολιτικές τους. Οπως είπε η κ. Κοντούλη, «οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα και είναι η ώρα να επικεντρωθεί επιτέλους η συζήτηση στις εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη ημέρα”, προσθέτοντας ότι, “απέναντι στα γνωστά διλήμματα και την κινδυνολογία, οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε προτάσεις διεξόδου, καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν καθαρά και να δώσουν μαζί μας τη μάχη για ισχυρή πράσινη παρουσία στην επόμενη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα