Αντιδράσεις κομμάτων στην Ελλάδα για την απαγόρευση πορειών

21:23 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, και όχι μόνο, η απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να προχωρήσει σε απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων ή πορειών, εντός των ορίων συγκεκριμένων οδών και λεωφόρων, οι οποίες σηματοδοτούν την ευρύτερη περιοχή που αναμένεται να κινηθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος που φθάνει αύριο για ολιγόωρη επίσκεψη στην Ελλάδα και γίνεται

δεκτή με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια από ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού συνεδρίασε εκτάκτως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η σπουδή της κυβέρνησης να ξεθάψει ένα χουντικό νομοθετικό διάταγμα περί απαγόρευσης συναθροίσεων, να κλείσει τους σταθμούς του μετρό και να δημιουργήσει κλίμα φόβου, αποδεικνύει πόσο η ίδια τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού. Ο λαός μας δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει», ανέφερε.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η μαζική και ειρηνική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, “θα αποτελέσει ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. Ένα ξεκάθαρο όχι στα νέα βάρβαρα μέτρα. Ένα μήνυμα λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας που θα σταλεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής”.

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην «σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης της κ. Μέρκελ» εξέφρασε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Στη γραπτή της δήλωση η κ. Γεννηματά αιτιολογεί τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι μπορεί μια τέτοια απαγόρευση να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, «καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας» και ότι η απαγόρευση «εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

«Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει την απόφαση για τις απαγορεύσεις ο Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, εκτιμώντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά στη γερμανική πρεσβεία.

Ο κ. Ζώης κατήγγειλε, εκ μέρους, του κόμματός του την κίνηση αυτή «ως αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές. Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεων του εμπνευστή αυτής της προκλητικής πρωτοβουλίας, το αποτέλεσμα είναι να παγιώνεται οριστικά η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από τον ελληνικό λαό, αγνοεί και περιφρονεί τα συναισθήματα και τις απόψεις τ

Keywords
Τυχαία Θέματα