Απαισιόδοξος ο Ταλάτ για την πορεία των διαπραγματεύσεων

12:16 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Απαισιοδοξία εξέφρασε εμμέσως ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για την πορεία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού και ενόψει της συνάντησης στο Green Tree.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, ο τέως ηγέτης των Τ/κ δήλωσε ότι «είναι αντιφατικό να εργάζεσαι για την ομοσπονδία την οποία όμως δεν επιθυμείς» και εξέφρασε την άποψη ότι «οι συνομιλίες θα παραταθούν μέχρι την ανάληψη της προεδρίας της

ΕΕ από τους E/κ και πως επειδή το εξάμηνο εκείνο ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει βεβαρυμμένο πρόγραμμα αυτές θα αναβληθούν για μετά τις εκλογές των Ε/κ».

Για το πάρε-δώσε είπε ότι για να αρχίσει κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως να είναι όλα έτοιμα.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος πιστεύει στην λύση και ότι οι Τ/κ την έχουν ανάγκη, προσθέτοντας ότι για αυτό θα πρέπει να γίνεται σκληρή εργασία και επαφές σε διάφορα επίπεδα με την διεθνή κοινότητα για στήριξη.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην Χαλκίν Σεσί, ο κ. Ταλάτ είπε ότι δεν πρέπει να αναμένεται το όποιο αποτέλεσμα από τη συνάντηση του Green Tree και ότι αν δεν υπάρξει λύση, η πορεία των T/κ δεν είναι ελπιδοφόρα. Πρόσθεσε ότι είναι παραπλανητική η δήλωση ότι «αν δεν υπάρξει λύση εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα