Απαντά στον Νταβούτογλου το ΑΚΕΛ: Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον κυπριακό λαό

14:57 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ διά του Εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαίδη καταδίκασε δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι ο κ. Νταβούτογλου επανέλαβε τον πάγιο στρατηγικό στόχο της Άγκυρας για λύση δυο κρατών και τις απαράδεχτες αξιώσεις της Τουρκίας επί του κυπριακού φυσικού πλούτου.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι το

κόμμα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο φυσικός πλούτος στην ΑΟΖ της Κύπρου ανήκει αποκλειστικά στην Κυπριακή Δημοκρατία και κατά συνέπεια στον κυπριακό λαό.

“Οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, στα πλαίσια μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, θα είναι ισότιμοι συνιδιοκτήτες του φυσικού μας πλούτου, στο μερίδιο που τους αναλογεί, αφού η διαχείριση των υδρογονανθράκων θα αποτελεί αρμοδιότητα του κεντρικού ομοσπονδιακού κράτους”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ απορρίπτει την όποια προσπάθεια απόκτησης δικαιωμάτων της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μέσω μια απαράδεχτης λύσης και ξεκαθαρίζει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να καθίσταται διπλά όμηρος της Τουρκίας, με την Άγκυρα, αφενός να εμποδίζει λόγω της αδιαλλαξίας της τη λύση του Κυπριακού και αφετέρου να επικαλείται την έλλειψη συμφωνημένης λύσης για να εμποδίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα