Αποφασισμένη η Κυβέρνηση να βγάλει τον τόπο από την κρίση, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας

13:44 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αποφασιστικότητα, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος, η Κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση και το ΑΚΕΛ, ως αντιπολίτευση, δεν θα πρέπει να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση, χωρίς να καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου.

Ερωτηθείς πώς κρίνει τα όσα αποκαλύπτονται για εμπλοκή και για χρηματισμό διαφόρων προσώπων στην υπόθεση αγοράς τεμαχίου τουρκοκυπριακής γης από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ,

ο κ. Κενεβέζος δήλωσε ότι “σε όσα συνθέτουν μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο, έχει προστεθεί στο δημόσιο διάλογο ακόμα ένα κομμάτι, αυτό των αναφορών στα λεγόμενα σκάνδαλα”.

“Θα πρέπει να σκεφθούμε”, είπε ο Υπουργός, “ότι το περί Δικαίου αίσθημα, ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο, όπου καλούμε τον κόσμο να συνδράμει και να αποδεχθεί και να υποστεί τα βάρη και τις ευθύνες, προφανώς, άλλων, για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο, θα πρέπει να προστεθεί και το περί Δικαίου αίσθημα”.

“Ως εκ τούτου”, είπε ο κ. Κενεβέζος, “θα πρέπει, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι και κανονισμοί, θα πρέπει να αναμένουμε να τροχιοδρομηθούν όλες οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν κα να ληφθούν οι αποφάσεις, που θα δώσουν όχι μόνον το περί Δικαίου αίσθημα αλλά και επί της ουσίας”.

Κληθείς, στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης της Λευκωσίας, μετά το μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων κληρικών και λαϊκών που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου 1821, να σχολιάσει τη συνεχιζόμενη κατά τις τελευταίες ημέρες αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι “είναι πολύ σεβαστό το δικαίωμα της αντιπολίτευσης -κατά την άποψή μου και υποχρέωση- να ασκεί το ρόλο της, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο, να ελέγχει τα όσα η Κυβέρνηση πράττει ή δεν πράττει”.

“Είναι, όμως, πάρα πολύ σημαντικό”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, “να αντιληφθούμε τα εξής: όταν κρίνεις και επικρίνεις, θα πρέπει να έχεις και προτάσεις και εμείς, όταν είχαμε τη θέση της αντιπολίτευσης και κρίναμε και επικρίναμε, οι τοποθετήσεις μας συνοδευόντουσαν και από προτάσεις, ενίοτε και προτάσεις που προϋπέθεταν ενίοτε και τη στήριξη της Κυβέρνησης για λήψη σκληρών αποφάσεων”.

“Είχαμε την τόλμη να το κάνουμε και θα πρέπει να σημειώσουμε”, συνέχισε ο κ. Κενεβέζος, “ότι, αυτή την ώρα, μόνον κρίση και επίκριση ακούμε, χωρίς θεμέλιο επιχειρημάτων και χωρίς προτάσεις για έξοδο της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο, από το αδιέξοδο, ενώ η Κυβέρνηση είναι σαφές ότι προσπαθεί, κάνει μίαν πολύ σκληρή προσπάθεια να βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο και για να προχωρήσουμε σε μιαν οικονομία, που θα έχει το στοιχείο της ανάπτυξης και της ευημερίας της κοινωνίας μας”.

“Άρα”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, “έτσι, με έναν πιο λογικό φακό, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα, να αντιληφθούν όλοι ότι θα πρέπει να συντείνουν και να συνθέσουν και όχι να δημιουργούν απλά θέσεις και ρήξεις στη βάση μιας δικής τους απόφασης και να συγκρούονται χωρίς επιχειρήματα”.

“Νομίζω”, πρόσθεσε, πως δεν έχουμε, πλέον, προεκλογικό αγώνα, αλλά είμαστε στην επόμενη ημέρα μιας νέας Κυβέρνησης, η οποία παρέλαβε μίαν πολύ – πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και προσπαθεί, μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα, να βγάλει τον τόπο από την κρίση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα