Αποφασίζει την Πέμπτη το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ για δανεισμό στο κράτος

12:01 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την Πέμπτη το απόγευμα θα συζητήσει η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ το αίτημα του κράτους για τριμηνιαίο δανεισμό 200 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Στέλιο Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς αν έχει ήδη ληφθεί κάποια απόφαση όσον αφορά το αίτημα του κράτους για δανεισμό από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΗΚ

200 εκ. ευρώ, ο κ. Στυλιανού είπε ότι «όχι, δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση – και το τονίζω – καμία απολύτως απόφαση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων, η οποία αποτελείται από πέντε μέλη του ΔΣ, δύο εκπροσώπους των εργαζομένων και δύο διευθυντικά στελέχη, θα μελετήσει το θέμα σε συνεδρία της αύριο, Πέμπτη, στις 14.00.
«Εχουμε προγραμματισμένη τη συνάντηση για αύριο το απόγευμα, στις 14.00 για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και ίσως, εκτός κι αν προκύψουν κάποια νέα στοιχεία ή κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις, πάρουμε τις αποφάσεις μας αύριο», είπε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ δήλωσε, επίσης, στο ΚΥΠΕ, ότι χθες ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παρέστη σε συνεδρία της διαχειριστικής επιτροπής, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και έδωσε διευκρινήσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν συζητήθηκε από την διαχειριστική επιτροπή κατά πόσο θα γίνει αποδεκτό το αίτημα.
Το αίτημα της Κυβέρνησης αφορά έκδοση γραμματίου του δημοσίου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, ύψους 200 εκ. ευρώ και διάρκειας τριών μηνών από τις 27 Ιουλίου ως τις 26 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα