Αποκαλύψεις Τούρκου αξιωματούχου για το 2004 και βακούφικες περιουσίες

11:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Για δηλώσεις σοκ από σύμβουλο του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας κάνει λόγο η σημερινή Γενί Ντουζέν.

Ο σύμβουλος του Τούρκου Υπουργού, Μουράτ Μπαχαντίρ Ακκογιουνλού, σε άρθρο του με τίτλο «Το θέατρο της Κύπρου», το οποίο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, γράφει μεταξύ άλλων ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία διεξήγαγε εκστρατεία το 2004 στα κατεχόμενα, προκειμένου να πεισθούν οι Τ/κ να καταψηφίσουν το σχέδιο Ανάν. Σύμφωνα με τον Μπαχαντίρ,

πέντε άτομα του κόμματος στάλθηκαν προς το σκοπό αυτό στο ψευδοκράτος, όπου δούλευαν στο πλευρό του Ραούφ Ντενκτάς και «όργωναν» τα τ/κ χωριά.

Ο κ. Μπαχαντίρ γράφει επίσης ότι μετά τις αποζημιώσεις που εξασφάλισαν Ε/κ στο ΕΔΑΔ για θέματα περιουσιών, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, προχώρησε στη σύσταση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα βακουφικών περιουσιών, η οποία απεστάλη στα κατεχόμενα με σκοπό να εξακριβώσει όλες τις βακούφικες περιουσίες που υπάρχουν στην Κύπρο.

Ερχόμενη στην Κύπρο η ομάδα, προστίθεται, ήρθε αντιμέτωπη με την αντίδραση των «αρμοδίων» του ψευδοκράτους, οι οποίοι τους απέκρυψαν σχετικά έγγραφα και προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβασή τους στα αρχεία. Ομως σε κάθε τέτοια περίπτωση, σημειώνεται, παρενέβαινε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και έτσι οι εμπειρογνώμονες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα