Αποκλείονται από τις Πανελλαδικές αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής στην Ελλάδα

15:02 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων μένουν οι αλλοδαποί μαθητές στην Ελλάδα που δεν έχουν άδεια παραμονής, σύμφωνα με το νόμο του 2010, καθώς δεν μπορούν να πάρουν απολυτήριο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νόμο, «ο υποψήφιος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών

του πρέπει να έχει μαζί του το διαβατήριο (VISA) ή την άδεια παραμονής, ώστε να αποδεικνύεται η νόμιμη παρουσία του στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που τα δικαιολογητικά δεν κατατίθενται από τον ίδιο τον υποψήφιο, υποβάλλεται από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος βρίσκεται στο εξωτερικό».

Επίσης «όταν ο υποψήφιος είναι στην Ελλάδα και τα δικαιολογητικά του υποβάλλονται με εξουσιοδότηση, κατατίθεται και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου (VISA) ή της άδειας παραμονής για τη νόμιμη παρουσία του υποψηφίου στην Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο μέτρο που απαγορεύει τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές και δεν δίνει καν το απολυτήριο λυκείου στους αλλοδαπούς μαθητές ισχύει τόσο για τα παιδιά των μεταναστών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και για όσους γεννήθηκαν στη χώρα και φοίτησαν σε ελληνικό σχολείο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα και με καταγγελίες οργανώσεων προάσπισης δικαιωμάτων μεταναστών, σε πολλές οικογένειες, καθώς δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που έχουν παιδιά και έχουν πλέον χάσει την άδεια παραμονής τους, στην Ελλάδα λόγω ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα