Απολογία Αναστασιάδη για το ότι πληρώνουν το κόστος οι υπάλληλοι του ΡΙΚ

15:47 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν είναι κομματική ραδιοτηλεόραση, αλλά είναι ιδιοκτησία του κυπριακού λαού και έτσι πρέπει να παραμείνει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα λύπη και απολογία, για το ότι οι υπάλληλοι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου πληρώνουν το κόστος κυβερνητικών αποφάσεων ή αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ.

Σε

δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελο Βενιζέλο, στα γραφεία του ΔΗΣΥ στη Βουλή, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ειδική σημείωση κονδυλίων από τη Βουλή δεν σημαίνει ότι η Βουλή έχει αποφασίσει να αποκόψει κονδύλια, αλλά ότι απαιτείται απόλυτα αιτιολογημένη θέση από πλευράς Κυβέρνησης για τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

”Θέλουμε”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ”να στείλουμε ισχυρά μηνύματα και στην Κυβέρνηση και στο Διοικητικό Συμβούλιο (του ΡΙΚ), ότι, επιτέλους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι η κρατική ραδιοτηλεόραση δεν είναι κομματική ραδιοτηλεόραση, αλλά είναι ιδιοκτησία του κυπριακού λαού και έτσι πρέπει να παραμείνει”.

”Κατ’ αρχήν”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, ”θέλω να εκφράσω λύπη και απολογία, διότι πληρώνουν το κόστος κυβερνητικών αποφάσεων, ή αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, οι υπάλληλοι του ΡΙΚ”.

”Ομως”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, ”κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση και το Διοικητικό Συμβούλιο ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δέκα ταχυτήτων υπάλληλοι, ούτε και είναι δυνατό η αναξιοκρατία να καταργεί αυτό που όλοι θα θέλαμε: μιαν ανεξάρτητη κρατική ραδιοτηλεόραση”.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για αναβολή στην τελική συζήτηση και ψηφοφορία του ετήσιου προϋπολογισμού του ΡΙΚ, με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα, καθώς και την τροπολογία που κατατέθηκε από το ΔΗΣΥ για αποκοπή των 2/3 του προϋπολογισμού του ΡΙΚ, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως, ”εάν ανταποκριθούν η Κυβέρνηση και το Διοικητικό Συμβούλιο στα σημαντικά και βασικά θέματα, που αφορούν την κρατική ραδιοτηλεόραση, δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος”.

”Ιδιαίτερα”, πρόσθεσε, ”για αυτούς που και εμείς γνοιαζόμαστε και που δεν είναι άλλοι από το προσωπικό του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, που δεν φέρει την ευθύνη για τα όσα άλλοι πράττουν είτε προς όφελος ορισμένων, είτε εις βάρος της πλειοψηφίας”.

Σε ερώτηση εάν αυτό έπρεπε να γίνει την τελευταία στιγμή, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι ”δεν ζητήθηκε από το Δημοκρατικό Συναγερμό η αναβολή, αλλά ζητήθηκε από ένα κόμμα, για κάποιους λόγους, για τους οποίους δικαιολογημένα -κατά τους ιδίους αλλά και για το υπόλοιπο της Βουλής- έπρεπε να δοθεί αναβολή”.

”Νομίζω”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απαντώντας σε ερώτηση, ”ότι μια εβδομάδα δεν είναι το τέλος του κόσμου και το θέμα είναι το ισχυρό μήνυμα που στέλλεται και θέλω να ελπίζω ότι θα το πάρουν εκείνοι που φέρουν την ευθύνη για το γεγον

Keywords
Τυχαία Θέματα