Απόσυρση σαλατιέρας από μελαμίνη

17:48 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σαλατιέρα με χώρα προέλευσης την Κίνα έχει διαπιστωθεί μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους ότι δεν συνάδει με τον Περί Υλικών και Αντικειμένων για Επαφή με τα Τρόφιμα Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 10/2011 όσον αφορά την ειδική μετανάστευση φορμαλδεΰδης και την ολική μετανάστευση.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο αριθμός παρτίδας / barcode της σαλατιέρας είναι : 9823 / 5204558093353 και αυτή είναι κατασκευασμένη από μελαμίνη, είναι τριγωνικού σχήματος μεγέθους 9,5 ίντσες, άσπρου χρώματος και στην εξωτερική της επιφάνεια υπάρχουν

χρωματιστά σχέδια που απεικονίζουν διάφορα είδη φρούτων, φύλλων και λουλουδιών.

Στη βάση του μπολ αναγράφεται «MELAMINE WARE και MADE IN CHINA» και υπάρχει σήμανση με barcode.

Φώτο:αρχείου

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρσή του από την αγορά.

Επειδή, όμως, είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.

Σε περίπτωση που προκύψουν νέες πληροφορίες για το θέμα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα ενημερώσουν κατάλληλα το καταναλωτικό κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα