Αρχίζουν τη Δευτέρα τα έργα ανάπλασης στην Πλατεία Ελευθερίας

17:41 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας και στην ανατολική πλευρά της τάφρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δώδεκα περίπου μήνες.

Η ανανεωμένη πλατεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, θα ενώνει το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη και θα είναι ένας χώρος για όλους με απεριόριστες χρήσεις και δυνατότητες.

”Μια πλατεία για περίπατο, ανέμελο και ασφαλές παιχνίδι για τα παιδιά, σημείο κοινωνικής συνάθροισης των νέων και όλων των δημοτών, χώρος ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων”, σύμφωνα με την

ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

”Αυτή είναι η σύγχρονη Πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο”, δηλώνει ο Δήμος Λευκωσίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για την περίοδο 2007-2013 και τον Κρατικό Προϋπολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.

Με τις προγραμματισμένες εργασίες, θα κατασκευασθεί η Πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει τοπιοτέχνηση της ανατολικής και της δυτικής πλευράς της τάφρου, ενώ στη συνέχεια θα ανεγερθεί ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου.

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν διαχωριστεί με στόχο την όσο το δυνατό απάμβλυνση της ταλαιπωρίας του κοινού. ”Είναι ένα σημαντικό έργο”, δηλώνει ο Δήμος Λευκωσίας, ”που στοχεύει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, ένα έργο ορόσημο για τη Λευκωσία και ένα έργο που θα σέβεται την ιστορικότητα του κέντρου της πόλης”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, κατά την περίοδο της εκτέλεσης των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας οι πεζοί και τα οχήματα δεν θα μπορούν να διακινούνται.

Επίσης, το βόρειο πεζοδρόμιο τμήματος της λεωφόρου Στασίνου, προς την πλευρά των τειχών, μεταξύ της Πλατείας Ελευθερίας και της εισόδου του δημοτικού χώρου στάθμευσης στον προμαχώνα ”Νταβίλα” θα κλείσει και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διακίνηση των πεζών.

Στην περιοχή θα τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διευκόλυνση του κοινού, το οποίο καλείται να τις ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα