ΔΗΚΟ: Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει το θάρρος να κάνει αυτοκριτική

16:32 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε συλλογικότητα καλεί τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου το Δημοκρατικό Κόμμα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη συνδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής και κατά συνέπεια, συνδιαχείρισης του Κυπριακού στις παρούσες κρίσιμες στιγμές.

”Σε αντίθετη περίπτωση”, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία, ”τόσο οι λανθασμένοι χειρισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και ο προκλητικός τρόπος, με

τον οποίο αντιμετωπίζει την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, θα οδηγήσουν δικαιολογημένα σε άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του ως διαχειριστή του Κυπριακού εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς”.

”Το ΔΗΚΟ”, είπε ο κ. Φωτίου, ”εκφράζει τη λύπη του για τη σημερινή αψυχολόγητη και εν πολλοίς απερίσκεπτη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις καθολικές σχεδόν επικρίσεις που δέχθηκε για κρίσιμης σημασίας χειρισμούς του στο Κυπριακό”.

”Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναίσθηση της ευθύνης του και επίγνωση των πραγματικών συνεπειών των συγκεκριμένων πράξεών του”, συνέχισε ο κ. Φωτίου, ”έπρεπε να είχε αποφύγει τις σημερινές εμπρηστικές δηλώσεις”.

Οπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, ”αν (ο Πρόεδρος Χριστόφιας) δεν έχει το θάρρος να δει αυτοκριτικά τα λάθη του, ας καταθέσει τα επιχειρήματα και την υπεράσπισή του επικεντρωνόμενος στην ουσία των πραγμάτων”.

”Μπορεί, βεβαίως”, συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, ”να θεωρεί (ο κ. Χριστόφιας) ότι δικαιολογείται να αποδώσει σε κάποιους σκοπιμότητες, που έχουν σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2013, όμως δεν δικαιούται να καταγγέλλει συλλήβδην την πολιτική ηγεσία, ότι θέτει προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες ‘πάνω από το εθνικό συμφέρον’ ”.

”Σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ”, πρόσθεσε ο κ. Φωτίου, ”ο Πρόεδρος Χριστόφιας γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι ότι ουδέποτε (το ΔΗΚΟ) ‘έθεσε τις φιλοδοξίες για οποιαδήποτε καρέκλα πάνω από το εθνικό συμφέρον’ ”.

Το ΔΗΚΟ κάλεσε ”τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κατανοήσει την πραγματικότητα και να πάψει να θεωρεί μιαν παταγώδη αποτυχία ως ‘μεγάλη επιτυχία’ και, ”παράλληλα, αναμένει από τον κ. Χριστόφια, στη βάση της μεγάλης ευθύνης που έχει ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να βρει τρόπους που θα καταστήσουν πιο ειλικρινή και παραγωγική την επικοινωνία του με την πολιτική ηγεσία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα