Άρση των «εμπάργκο» από την ΕΕ ζήτησε ο Μπαγίς

15:55 21/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την άρση των «εμπάργκο» κατά των Τουρκοκυπρίων ζήτησε ο Εγκεμέν Μπαγίς, καταφερόμενος εναντίον των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που – όπως υποστήριξε – η ΕΕ χρησιμοποιεί για το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος Υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, μιλούσε χθες στη σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ και είπε ότι σε οκτώ κεφάλαια στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας έχει τεθεί βέτο λόγω του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι είναι κατά των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» που χρησιμοποιεί η ΕΕ.

Επανέλαβε δε τη θέση του ότι εάν οι Ευρωπαίοι

τηρήσουν τις υποσχέσεις τους έναντι των Τ/κ, τότε και η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια της στους Ε/κ. «Λόγω της κακομαθημένης συμπεριφοράς της ε/κ διοίκησης που έθεσε βέτο είμαστε απέναντι με 26 χώρες που εθελοτυφλούν. Να αρθούν τα εμπάργκο προς τη βόρεια Κύπρο. Εάν οι ΕΕ κρατήσει το λόγο της, και εμείς θα ανοίξουμε όλα τα λιμάνια μας για την Κύπρο”.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι έλαβε θετικά μηνύματα από την Ιρλανδία, που αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2013, σχετικά με το άνοιγμα κεφαλαίων στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση. Δεν υπάρχει άλλη χώρα, πρόσθεσε, που να προχωράει σε μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από την Τουρκία, λέγοντας ότι σύντομα θα υιοθετηθεί ένα νέο σύνταγμα και μία από τις σημαντικότερες αρχές του θα είναι η διάκριση των εξουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα