Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων δημοσίων κτιρίων στα Εξάρχεια

19:06 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιχείρηση σκούπα πραγματοποιούν αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας για να δώσουν τέλος στις καταλήψεις κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εκκενώθηκαν από άτομα που τα είχαν καταλάβει το κτίριο του ΒΟΞ επί της πλατείας Εξαρχείων (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), και ένα δεύτερο κτίριο επί της οδού Βαλτετσίου. Και τα δύο κτίρια ανήκουν στο ΙΚΑ. Η αστυνομία, μέχρι στιγμής,

έχει ανακοινώσει τρεις προσαγωγές ενώ κλειστοί παρέμειναν για πάρα πολύ ώρα οι δρόμοι από τη Σπυρίδωνος Τρικούπη και Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τη Σόλωνος ενώ είχε αποκλειστεί η προσέγγιση της περιοχής από την οδό Σίνα.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει δώσει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες, με βάση την οποία οι εισαγγελίες μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιπτώσεις καταλήψεων δημοσίων κτιρίων (περιλαμβανομένων και των Πανεπιστημίων ή των υπουργείων). Η εντολή προβλέπει, επίσης, ότι ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις και αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια όταν τους ζητείται.

Ώρες νωρίτερα, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Τζαβέλα στα Εξάρχεια τέσσερα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του ΟΤΕ. Η φωτιά προήλθε από γκαζάκι που είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα αυτοκίνητα ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένα μπιτόνι βενζίνη. Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής, με 12 πυροσβέστες, και η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα χωρίς να προκληθούν περαιτέρω ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα