Αβέρωφ: «Μεγάλο ψέμα» η δήλωση του Χριστόφια περί μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων

17:05 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε σήμερα ότι τα όσα είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας περί αποφασιστικής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διακυβέρνησή του, αποτελούν ένα «πολύ μεγάλο ψέμα».

Ο κ. Νεοφύτου, σε δηλώσεις του στη Βουλή, σχολίασε τις αναφορές του Προέδρου Χριστόφια κατά τη διάρκεια του τακτικού συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών, την Κυριακή, και αναφερόμενος σε επίσημα στοιχεία του κράτους, είπε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια το προσωπικό

της δημόσιας υπηρεσίας αυξήθηκε κατά 5.762 άτομα, ενώ το κρατικό μισθολόγιο μαζί με τις συντάξεις αυξήθηκε κατά 700 εκ. ευρώ ή κατά 35%.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο αριθμός εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στις 31 Δεκεμβρίου του 2007, πριν δηλαδή αναλάβει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ήταν 65.217, ενώ ο μέσος αριθμός των εργαζομένων το 2011 είναι 70.979.

Συμπλήρωσε ότι στα τρία χρόνια και εννέα μήνες της διακυβέρνησης Χριστόφια, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αυξήθηκαν κατά 5.762 άτομα.

«Πως είναι δυνατόν να ψεύδεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και να δηλώνει πως η Κυβέρνησή του προχώρησε αποφασιστικά στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων»;, είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Εξάλλου, είπε ότι κατά την ίδια περίοδο υπήρξε μια μεγαλύτερη άνοδος στο κρατικό μισθολόγιο, καθώς οι πραγματικές δαπάνες προσωπικού για το 2007 ήταν 2 δις 39 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Χριστόφια, το ποσό αυτό εκτοξεύτηκε στα 2 δις 740 εκ. ευρώ.

Ανέφερε ότι όταν ένας Πρόεδρος δεν λέει την αλήθεια, δεν τίθεται μόνο θέμα οικονομικής τοποθέτησης αλλά το θέμα κατατάσσεται πρωτίστως στην σφαίρα της αξιοπιστίας ενός Προέδρου μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί ο Πρόεδρος της χώρας να μην λέει την αλήθεια στο λαό, «είτε συνειδητά αποκρύπτοντας τα πραγματικά δεδομένα, είτε προφασιζόμενος ακόμη μια φορά πως αυτός δεν γνώριζε, για να επαναλαμβάνει το θέατρο του παραλόγου με την έκρηξη στο Μαρί».

Ο κ. Νεοφύτου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επανορθώσει, διαφορετικά, όπως είπε δεν θα ισχύει ότι δεν γνώριζε, αλλά ότι συνειδητά λέει ψέματα στον κυπριακό λαό.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την κατάργηση του ανεργιακού επιδόματος στους δημοσίους υπάλληλους, είπε ότι το μέτρο αυτό ήταν συνδυασμένο με την απόφαση για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης από το 60ο στο 63ο έτος, που πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου, με τη στήριξη όλων των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα