Όλα έτοιμα για τις δημοτικές-κοινοτικές εκλογές της Κυριακής

15:05 12/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τις πρώτες ώρες της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι γνωστά όλα τα αποτελέσματα για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2011, δήλωσε στοο Προϊστάμενος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας ότι τα ονόματα των εκλεγέντων Δημάρχων αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τις 10 την νύκτα της Κυριακής.

Σήμερα παραδόθηκαν στους οικείους Εφόρους Εκλογών τα ψηφοδέλτια που τυπώθηκαν στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Τα

ψηφοδέλτια για όλους τους Δήμους – ελεύθερους και κατεχόμενους – θα είναι χρώματος ροζέ, άσπρο για τους δημοτικούς συμβούλους και μπλε για τις σχολικές εφορείες.

Για εκλογές κοινοτάρχη στις ελεύθερες περιοχές το χρώμα θα είναι γκρίζο και πράσινο για τα Συμβούλια. Για τις κατεχόμενες περιοχές, στην Κερύνεια θα είναι το γαλάζιο χρώμα και χρυσαφί για τα Συμβούλια, για την Αμμόχωστο το καφέ χρώμα και ροζ για τα Συμβούλια και για την Λευκωσία το κίτρινο χρώμα και το πορτοκαλί για τα Συμβούλια.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, θα γίνει πρώτα καταμέτρηση ψηφοδελτίων Δημάρχου, κοινοτάρχη και μετά θα ακολουθήσουν τα Συμβούλια και οι σταυροί προτίμησης και στο τέλος οι Σχολικές Εφορείες.

Ο Εφορος Εκλογής θα εδρεύει στο Υπουργείο Εσωτερικών και το ενιαίο κέντρο διαλογής για τις κατεχόμενες κοινότητες θα είναι στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ανακηρύξεις θα κάμει ο κάθε Εφορος Εκλογών κατά επαρχία.

Οι ανακηρύξεις Δημάρχων για Λευκωσία και Κερύνεια θα γίνουν στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου.

Η δαπάνη των εκλογών θα ανέλθει στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 546.111, από τους οποίους οι 12.343 είναι υπήκοοι άλλων κρατών μελών της ΕΕ. Οι 533.778 είναι Κύπριοι.

Οι κοινοτικοί είναι ως επί το πλείστον Ελλαδίτες και Βρετανοί. Οι Ελλαδίτες αριθμούν 4.382 και οι Βρετανοί 4.639. Οι περισσότεροι κοινοτικοί διαμένουν στην επαρχία Πάφου. Ο αριθμός τους ανέρχεται στις 6.006.

Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται γύρω στις 12.000 περίπου.

Οι ψηφοφόροι στο Δήμο Λευκωσίας ανέρχονται στους 38.923, στη Λεμεσό 64.163, στη Λάρνακα 34.924, στην Πάφο 17.746, Αμμόχωστος 31.031, Κερύνεια 2.396 και Μόρφου 6.648.

Η καινοτομία αυτών των εκλογών, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, είναι ότι ”θα θέσουμε σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιήσαμε στο δημοψήφισμα του Τσερίου στην Εγκωμη, που είναι παράλληλη λειτουργία καταλόγου ηλεκτρονικού και καταχώρηση του αποτελέσματος από ηλεκτρονικό υπολογιστή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα