Αβέρωφ Νεοφύτου: Σε ελεύθερη πτώση η οικονομία με άγνωστο το βάθος του γκρεμού

16:16 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται «σε ελεύθερη πτώση με άγνωστο ακόμη το βάθος του γκρεμού», δηλώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τους άνεργους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κ. Νεοφύτου, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για τον Ιανουάριο του 2012 ανήλθαν σε 37,102 άτομα σε σχέση με 32,895 άτομα στο τέλος του Δεκεμβρίου 2011. «Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός ανέργων που έχει καταγραφεί

ποτέ στην Κύπρο», αναφέρει.

Παράλληλα, δηλώνει ότι σημειώθηκε μια αύξηση στην ανεργία της τάξης του 12,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 28,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012.

«Δυστυχώς η οικονομία μας είναι σε ελεύθερη πτώση και το βάθος του γκρεμού δεν έχει φανεί ακόμα», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου και προσθέτει πως «ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψουμε την ανοδική πορεία της ανεργίας είναι να προσφέρουμε κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις να προβούν σε επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε θέσεις εργασίας και να μειώσουμε την ανεργία».

Στην ανακοίνωση του ο κ. Νεοφύτου δηλώνει επίσης πως η ανεργία μπορεί μόνο να καταπολεμηθεί με την στήριξη της ανάπτυξης. «Αλλά δυστυχώς τα ψηλά δανειστικά επιτόκια των τραπεζών είναι ένας παράγοντας που δρα ως εμπόδιο στις όποιες προοπτικές ανάπτυξης», προσθέτει.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει πως με βάση στοιχεία για τα επιτόκια για επιχειρηματικά δάνεια για τον Δεκέμβριο του 2011 «παρατηρούμε πως τα επιτόκια στην Κύπρο είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες ψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Όσα αναπτυξιακά μέτρα και να λάβουμε, που φυσικά θα πρέπει να τα λάβουμε, με επιτόκια σε επίπεδα του 7,5% θα είναι πολύ δύσκολο να αναστρέψουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να πείσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να προβεί σε επενδύσεις και να ανοιχτούν νέες θέσεις εργασίας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα