Αξιωματούχοι της ISSF στην Κύπρο

09:01 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Κέντρο της παγκόσμιας σκοποβολής» θα καταστεί τις επόμενες μέρες η Κύπρος και τα βλέμματα σκοπευτών και παραγόντων της σκοποβολής θα είναι στραμμένα στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά, όπου η ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF, θα παρακολουθήσει, με στόχο την έγκριση, τις εισηγήσεις για αλλαγές στη διεξαγωγή των τελικών στα αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ.

Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται στην Κύπρο

για να παρακολουθήσουν «επί των βατήρων» τις προτεινόμενες αλλαγές, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ISSF, οι τέσσερις αντιπρόεδροι, μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Κυνηγετικού όπλου και πενταμελής ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου της ISSF TV.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΟΚ, οι δοκιμές θα αποτελέσουν βασική προϋπόθεση για τις αλλαγές και το μέλλον της σκοποβολής.

Ηδη οι παράγοντες της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας έχουν προετοιμάσει κατάλληλα τα γήπεδα του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου που θα γίνουν οι δοκιμές και είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν τόσο την ηγεσία της ISSF και τους τεχνικούς της ISSF TV, όσο και τους διεθνείς σκοπευτές που θα πάρουν μέρος στις δοκιμές.

Στις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν και θα δοκιμαστούν και οι νέοι δίσκοι, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στους επικείμενους ολυμπιακούς του Λονδίνου, με στόχο βέβαια, η κατασκευάστρια εταιρία να έχει το χρόνο για διορθώσεις ή και βελτιώσεις, αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Οσο αφορά τις προτεινόμενες αλλαγές στους κανονισμούς διεξαγωγής των τριών ολυμπιακών αγωνισμάτων κυνηγετικού όπλου, οι οποίες αν εγκριθούν από την ηγεσία της ISSF θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013, είναι οι ακόλουθες:

Στο Σκητ καταργείται ο βατήρας αριθμός 8 και οι δυο δίσκοι προστίθενται ως μονοί στους βατήρες 3 και 5, η ρύθμιση των δίσκων (πουλ και μαρκ) αντί με ένα στεφάνι διαμέτρου 90 εκατοστών, θα γίνεται από δυο στεφάνια σε σχήμα 8 διαμέτρου 60 εκατοστά το καθένα, όπου ο ψηλός δίσκος (πουλ) θα περνά μέσα από το πρώτο (ψηλό) στεφάνι και ο χαμηλός δίσκος (μαρκ) μέσα από το χαμηλό στεφάνι, στο βατήρα αριθμός 4 πρώτα κτυπιούνται οι μονοί δίσκοι και μετά την ολοκλήρωση των βολών στο βατήρα 7, οι αθλητές επανέρχονται στο βατήρα 4 για τα δυο ντουμπλέ με τα οποία ολοκληρώνεται η πούλα και οι τελικοί του αγωνίσματος θα διεξάγονται από τους βατήρες 3, 4 και 5.

Στο Τραπ και διπλό τραπ, οι τελικοί των δυο αγωνισμάτων θα διεξάγονται από τους βατήρες με αριθμούς 2, 3 και 4.

Η τελική φάση (μετά τον κανονικό αγώνα) και στα τρία αγωνίσματα θα διεξάγεται μεταξύ των οκτώ πρώτων αθλητών (αντί των έξι που συνέβαινε μέχρι σήμερα), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα του κανονικού αγώνα και θα είναι «μονομαχίες» με το σύστημα «νοκ-άουτ». Ο πρώτος με τον όγδοο, ο δεύτερος με τον έβδομο κ.ο.κ., οπότε θα ξεκαθαρίζουν οι τέσσερις που θα διαγωνίζονται οι δυο πρώτοι για τον τελικό (χρυσό και αργυρό μετάλλιο) και οι άλλοι δυο στον μικρό τελικό (χάλκινο μετάλλιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα