Χάσικος: Ακύρωσε άδεια αιολικού πάρκου που χορήγησε η Κυβέρνηση Χριστόφια

12:52 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ακύρωση προσφάτων πράξεων της απελθούσας Κυβέρνησης, σε τομείς της αρμοδιότητάς του, προχωρεί ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, κατόπιν διερεύνησης και τεκμηριωμένης εισήγησης, όπως έγινε ήδη με την άδεια για αιολικό πάρκο στην περιοχή Λευκάρων.

Κληθείς, στη διάρκεια δηλώσεών του στη Βουλή μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα για έγκριση αιολικού πάρκου από την απελθούσα

Κυβέρνηση κατά τις τελευταίες ημέρες της διακυβέρνησης Χριστόφια και κατά πόσον δεσμεύεται από αυτή την απόφαση, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι μια από τις πρώτες πράξεις του, ως Υπουργού Εσωτερικών, ήταν να ακυρώσει τη συγκεκριμένη άδεια.

“Αυτό”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, “έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα τα Τμήματα, που είχαν σχέση με την αδειοδότηση αυτή, ήσαν κάθετα αντίθετα”.

“Υπεγράφη, λοιπόν, αυτή η άδεια του αιολικού πάρκου, στην περιοχή Λευκάρων”, δήλωσε ο κ. Χάσικος, “στις 28 Φεβρουαρίου (2013) και, ξεκινώντας από τη θέση αρχής, ότι για τόσο μεγάλα έργα δεν υπογράφεις ως απερχόμενη Κυβέρνηση, ιδιαιτέρως την τελευταία ημέρα πριν παραδώσεις, προχώρησα σε διερεύνηση της συγκεκριμένης άδειας και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτή η άδεια έπρεπε να ακυρωθεί, πράγμα το οποίο και έπραξα”.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συνέπειες στο κράτος από την ακύρωση αυτή, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι δεν νομίζει πως “θα υπάρξει καμμία επίπτωση” και, “εξ όσων αντιλαμβάνομαι”, είπε ο Υπουργός, “ο αιτητής, ο αδειούχος τότε, μπορεί και να μην είχε λάβει καν την άδεια”.

“Υπάρχουν επίσης”, συνέχισε, “και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που υπεγράφησαν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των εκλογών, περιπτώσεις τις οποίες είμαι αναγκασμένος να διερευνήσω και όσες κρίνεται ότι πρέπει να ακυρωθούν θα ακυρωθούν”.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το τι αφορούν αυτές οι άλλες περιπτώσεις, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι αφορούν, “για παράδειγμα, απόδοση τουρκοκυπριακής γης, περίπτωση που διερευνώ”, πρόσθεσε, “κατά πόσον έχει περάσει από όλα τα όργανα και επιτροπές, εάν έγινε σωστή διερεύνηση, εισήγηση και μετά, διότι διερευνώ περίπτωση κατά την οποία πήγε κατευθείαν στην Υπουργό και υπεγράφη”.

“Εν πάση περιπτώσει”, δήλωσε ο κ. Χάσικος, “είναι πολλά, να μην πω άλλες λεπτομέρειες, εκείνο όμως που θα ήθελα να πω είναι ότι δεν θέλω να αποτελέσουν περιπτώσεις, σαν αυτές που ανέφερα, αντικείμενο σύγκρουσης μεταξύ των κομμάτων και της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι η περίοδος, την οποία διανύουμε, είναι πάρα πολύ κρίσιμη και απαιτείται η αναγκαία συναίνεση από όλα τα κόμματα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να βγούμε από αυτήν τη δύσκολη και δεινή θέση, στην οποία είμαστε σήμερα, δηλαδή την οικονομική κρίση”.

“Από την άλλη, όμως”, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, “βεβαίως και δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν καταφανώς τη χρηστή διοίκηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα