Χάσικος:Είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον κασάπη;

17:04 6/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στη βάση της πεπατημένης όσον αφορά την αλλαγή των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών αλλά θα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.

Ανέφερε επίσης ότι μελετάται και το κλείσιμο και άλλων ημικρατικών οργανισμών, όπως το Σφαγείο.

Ερωτηθείς για το που βρίσκεται το θέμα της αλλαγής των ΔΣ των ημικρατικών, είπε ότι «αυτό θα γίνει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καταρχήν, με ένα πλαίσιο του ποιοί διορίζονται. Και εμείς θέλουμε να κριθούμε από τα πρόσωπα που θα διορίσουμε

κατά πόσο τιμούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από την μια και από την άλλη όσα είπαμε περί αξιοκρατίας, χρηστής διοίκησης, διορισμού των καταλληλότερων των προσώπων που ουσιαστικά καλούνται να χειριστούν τον κρατικό πλούτο όπως είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί».

Υπογράμμισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε στη βάση της πεπατημένης, δηλαδή να έρθουν τα κόμματα, ο καθένας τον δικό του, ή διαβουλεύσεις. Δεν θα είναι αυτή η βάση επιλογής των ατόμων που θα διοριστούν, αλλά η ικανότητα, η αξία, η γνώση του αντικειμένου. Αυτά θα είναι η βάση που θα καθορίσουν το ποιος θα πρέπει να διοριστεί και πού|.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ημικρατικοί στο Υπουργείο του για τους οποίους υπάρχει σκέψη να κλείσουν, ο κ. Χάσικος απάντησε «βεβαίως. Το Σφαγείο, για παράδειγμα. Είναι δουλειά του κράτους να κάνει τον κασάπη; Πρέπει να κλείσει. Και άλλοι που μελετούμε.

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει για αριθμούς ημικρατικών τονίζοντας ότι ο κάθε οργανισμός «περνά από το μικροσκόπιο του κάθε υπουργείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Λογιστήριο, εξετάζεται, και αν ο οργανισμός πρέπει να κλείσει, θα κλείσει. Εγω σας είπα ένα παράδειγμα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα