Χατζηπέτρου: Υπόθεση όλων όχι μόνο των εργαζομένων η διάσωση της οικονομίας

17:02 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Οργανωνόμαστε για να βοηθήσουμε στη σωτηρία του τόπου μας», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, σημειώνοντας ότι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων και όχι μόνο των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ ανέφερε πως στις συναντήσεις που είχαν οι Συντεχνίες με την Τρόικα, τους διαβιβάστηκε πως δεν θα επιβάλουν μέτρα, αλλά πως τα μέτρα που θα προτείνουν θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Κυβέρνησης και συντεχνιών, υπό την πίεση,

ωστόσο, του χρόνου.

Σε δηλώσεις του μετά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις δύο συναντήσεις που είχε η συντεχνία με την Τρόικα και για τις άτυπες συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Οικονομικών και αντηλλάγησαν σκέψεις και απόψεις για τη συνέχεια.

«Το πρώτο πράγμα που τίθεται και με αγωνία θέλουμε να μάθουμε είναι το ύψος των ζημιών, ιδιαίτερα του τραπεζικού τομέα, που για μας είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε υποχρεωθεί να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Στήριξης», είπε και πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι οι Οίκοι αξιολόγησης εδώ και δύο χρόνια προειδοποιούν για τις ενδεχόμενες ζημιές των Τραπεζών λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων, «εδώ ουδείς ασχολείτο με αυτό το θέμα, αντίθετα όλοι έλεγαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι τράπεζες».

Ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε πως στη πορεία τα προβλήματα των τραπεζών κάθε άλλο παρά διαχειρίσημα αποδείχτηκαν, και έκανε αναφορά για τεράστια προβλήματα της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και τα προβλήματα της Τράπεζας Κύπρου. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, το ύψος των ζημιών ανέρχονται στα 10 δις ευρώ. «Εμείς ευχόμαστε να μην είναι αυτό το ύψος των ζημιών των κυπριακών τραπεζών λόγω του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ σημείωσε πως η συντεχνία θεωρεί αναγκαίο να της δοθεί η πλήρης εικόνα της οικονομίας, ώστε να ξέρουμε, όπως είπε, ποιες είναι οι πραγματικές ζημιές, ποια είναι η πραγματική κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι, ως κοινωνία και ως εργαζόμενοι.

Ο κ. Χατζηπέτρου ζήτησε επίσης να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις προτάσεις για έξοδο από την ύφεση. «Είναι με πολλή αγωνία που θέλουμε να πληροφορηθούμε για τις όποιες προτάσεις διότι οι επιπτώσεις κυρίως είναι στους εργαζόμενους. Παντού και πάντοτε είναι οι εργαζόμενοι που επωμίζονται το μεγάλο βάρος των όποιων ζημιών και αυτό έγινε και στον τόπο μας και γίνεται διαχρονικά.

Οι θυσίες κατά κανόνα γίνονται από τους εργαζόμενους, οι άλλοι και κυρίως ο επιχειρηματικός κόσμος ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους και τα δικά τους κεφάλαια», είπε και συμπλήρωσε: «Παλιά ακούγαμε για μεγάλους δωρητές, για τη σωτηρία του έθνους, για τη σωτηρία της πατρίδας, σήμερα εκείνο που ακούμε είναι για τους μεγάλους φοροφυγάδες που έχουμε».

Ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως οι εργαζόμενοι δεν αρνήθηκαν ποτέ να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί, και ανέφερε πως σήμερα κάποιοι διερωτούνται γιατί η συντεχνία οργανώνεται και ε

Keywords
Τυχαία Θέματα