Χριστόφιας: Θα θέλαμε «χθες» να λειτουργήσει ο μηχανισμός για τις τράπεζες

17:37 19/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα για το αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει αναδρομική ισχύ ή όχι, δεν έχει ξεκαθαρίσει στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όποτε και αν εξεταστεί το θέμα αυτό, για την Κύπρο θα είναι αργά. «Εμείς έχουμε άμεση ανάγκη εδώ και τώρα», είπε.

Οπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η Κύπρος έχει άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης και ότι θα ήθελε την εφαρμογή αυτών των μέτρων ήδη από «χθες». Σημείωσε ακόμη ότι η Κύπρος θα διεκδικήσει την αναδρομική ισχύ του μηχανισμού.

Αναφερόμενος στον στόχο που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για συμφωνία επί του νομοθετικού πλαισίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις Τράπεζες μέχρι το τέλος της Κυπριακής Προεδρίας, είπε ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία για την Κύπρο, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τίθεται σε λειτουργία ο μηχανισμός άμεσα.

Χρειάζεται χρόνος, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, για να εγκριθούν διάφοροι νόμοι για να λειτουργήσει ο Μηχανισμός, «και αυτό εμάς δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

«Οπως είναι τα πράγματα με τις κυπριακές τράπεζες εμείς θα θέλαμε χθες να λειτουργήσει αυτός ο μηχανισμός», είπε.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο με την Τρόικα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να το υπογράψει το συντομότερο δυνατόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα