Δ. Αβραμόπουλος: Χαιρέκακες οι δηλώσεις Ερντογάν για αγορά Ελληνικών νησιών από την Τουρκία

19:18 22/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Χαιρέκακες» χαρακτήρισε δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Τ. Ερντογάν, περί αγοράς ελληνικών νησιών από την Τουρκία λόγω οικονομικής κρίσης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι πρόκειται για δηλώσεις, «που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία και δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης».

«Οι

οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια» προσθέτει ο κ. Αβραμόπουλος. Και καταλήγει: «Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι πωλούνται ελληνικά νησιά και εξέφρασε την άποψη ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικοποιημένο» και «ανειλικρινή», όπως και όλους τους οίκους αξιολόγησης.

Συμπλήρωσε ότι ενώ η Ελλάδα έχει βουλιάξει ανεβάζουν την αξιολόγησή της κατά έξι μονάδες ενώ απέναντι στην Τουρκία λειτουργούν με σταγονόμετρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα