‘Δεν επιβιώνουν με το υφιστάμενο καθεστώς οι ΚΑ’

15:17 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν θα επιβιώσουν με το υφιστάμενο καθεστώς, δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης και προσθέτει ότι έφτασε η ώρα για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον των ΚΑ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις δηλώσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε «την άποψη ότι έφτασε η ώρα για τη λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών».

«Οι ΚΑ πολύ απλά δεν θα επιβιώσουν με το υφιστάμενο καθεστώς. Οδεύουμε με μαθηματική

ακρίβεια προς τη δημιουργία μιας νέας πολύ μεγαλύτερης Eurocypria. Και δεν είναι ασφαλώς η λύση να αναζητούνται διάφοροι τρόποι για νέα συνεισφορά του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιβάλλεται η προσέλκυση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα έχει συμμετοχή όχι μόνο στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά κυρίως στη διοίκηση και τη διαχείριση της εταιρείας.

«Δεν μπορεί όμως η ίδια η εταιρεία να συνομιλεί με πιθανούς επενδυτές χωρίς να έχει ληφθεί πολιτική απόφαση από τον κύριο μέτοχο που είναι το κράτος και κυρίως χωρίς να έχουν διασφαλιστεί ανοιχτές, αξιόπιστες και διαφανείς διαδικασίες που θα οδηγήσουν και θα διασφαλίσουν ότι η εταιρεία τελικά θα επιβιώσει», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα