Δεν μειώνεται η ανεργία χωρίς ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ

18:52 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σταδιακά θα έρθει η άμβλυνση του προβλήματος στην αγορά εργασίας εκτιμά ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης, αναφέροντας παράλληλα ότι ”χωρίς ανάπτυξη, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μείωση της ανεργίας και σε εργοδότηση των νέων”.

Τελώντας τα εγκαίνια της 16ης Ετήσιας Έκθεσης Εργοδότησης που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην οποία συμμετέχουν 48 οργανισμοί από 14 τομείς της κυπριακής οικονομίας, ο κ. Πηλείδης

είπε ότι ”λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αλλά και των πολλών ανακατατάξεων που επήλθαν στην αγορά εργασίας μας, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα δημιουργήσουμε άμεσα 30,000 νέες θέσεις εργασίας”, προσθέτοντας ότι ”πάγια θέση του ΚΕΒΕ είναι ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας”.

Ανέφερε ότι «το θέμα της εργοδότησης, ειδικά των νέων μας, έχει αναχθεί σε κορυφαίο ζήτημα στις μέρες μας” και σημείωσε ότι ”λόγω της πολύχρονης και πολύ-επίπεδης οικονομικής κρίσης, τα δεδομένα στην αγορά εργασίας έχουν ανατραπεί πλήρως, με αποτέλεσμα σήμερα η ανεργία να αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για όλα τα κράτη”.

Σύμφωνα με το κ. Πηλείδη, το φαινόμενο της ανεργίας δεν είναι μόνο ανησυχητικό, αλλά και επικίνδυνο, αφού έκτος των οικονομικών επιπτώσεων προκαλεί και κοινωνικές αναταράξεις που κλονίζουν τις ισορροπίες και τον ιστό της κοινωνίας μας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή των Επιμελητηρίων τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, ώστε να βοηθηθεί η οικονομία να εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του ΚΕΒΕ, η Διευθύντρια Γραφείου Φοιτητικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ελένη Μαρκαντώνη είπε ότι ”πρωταρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η δημιουργία 26 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 για την αντιμετώπιση της ανεργίας”, προσθέτοντας ότι ”φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πως εάν η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση της ΕΕ δημιουργήσει μια θέση εργασίας, τότε ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί».

Ανέφερε, επίσης, ότι τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα του τόπου ερευνούν, αφουγκράζονται και προσαρμόζουν τα ακαδημαϊκά τους προγράμματα στις νέες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα