Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνάντηση των δύο ηγετών

13:05 16/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντεβρίς Ερογλου καθόρισαν, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, τις επόμενες συναντήσεις τους μέχρι τον Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπαντενχάιμ, η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ.

Αναμένεται ότι θα συζητηθεί

το θέμα της διακυβέρνησης και η κατανομή εξουσιών, πρόσθεσε.

Η αξιωματούχος των ΗΕ είπε ακόμα ότι θα υπάρχει κατ’ αρχήν μια συνάντηση των ηγετών την εβδομάδα ενώ τα ΗΕ θα πραγματοποιούν χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες των προσεχών συναντήσεων.

”Οπως έχει ανακοινωθεί”, είπε, ”η συνάντηση σήμερα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα”.

Πρόσθεσε ότι ”έχουν καθοριστεί ημερομηνίες συναντήσεων με τον κ. Ερογλου και με τους ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή ήταν η εξέλιξη σήμερα, για αυτό ήταν και πολύ σύντομη η συνάντηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα