Διακοπή συνομιλιών, ζητά το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

08:46 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διακοπή των συνομιλιών, την απόσυρση των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως θέμα εισβολής και κατοχής, ζητά μεταξύ άλλων το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου ”Αδούλωτη Κερύνεια”.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο της πρώτης τακτικής συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κλεάνθης Σολέας ”οι πολιτικοί μας επιτέλους πρέπει να καθίσουν γύρω

από ένα τραπέζι, να μαζέψουν το μυαλό τους και να βάλουν στόχο, που ένας και μόνο πρέπει να είναι, η απελευθέρωση του νησιού”.

”Σήμερα έχουμε τα εχέγγυα να επανατοποθετήσουμε το Κυπριακό στη σωστή του βάση ως θέμα εισβολής και κατοχής και η επανένωση θα έρθει φυσιολογικά αφού πρώτα απελευθερωθεί ο τόπος”, είπε ο κ. Σολέας προσθέτοντας ότι ”πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ότι το Κυπριακό θα λυθεί μεταξύ φαγητού και καφέ”.

Είπε επίσης πως και το Σωματείο προειδοποίησε τον Πρόεδρο Χριστόφια μέσω επιστολής για τη συνάντηση στο Greentree, ”γιατί γνωρίζαμε ότι τροχοδρομούνταν σχέδια που θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση τον τόπο, αλλά δυστυχώς δεν άκουσε κανένα”.

Ανέφερε δε ότι θα πρέπει η παρούσα διαδικασία των συνομιλιών να τερματιστεί και να αποσυρθούν οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας που κατατέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως ”πρέπει να πάμε σε συνομιλίες πάνω σε σωστή βάση, όταν δηλαδή φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, οι έποικοι, να ελευθερωθεί ο τόπος και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους”.

Εκφράζοντας τη θέση ότι η τουρκική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, υπέδειξε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις νέες προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την εξεύρεση φυσικού αερίου και να δημιουργήσουμε ισχυρές συμμαχίες.

Οι Κερυνειώτες, συμπλήρωσε, ”όταν το 1974 γινόταν η εισβολή, πολέμησαν για να σταματήσουν τους Τούρκους, όχι μόνο για την Κερύνεια αλλά και για όλη την υπόλοιπη Κύπρο, γι αυτό και εμείς απαιτούμε σήμερα να πολεμούν και όλοι οι άλλοι για να ελευθερωθεί η Κερύνεια. Δεν δεχόμαστε να ξεπουληθεί η Κερύνεια και η ιστορία 3 χιλιάδων χρόνων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα