Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

20:21 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της διοίκησης των ναυπηγείων (που πλέον είναι λιβανικών συμφερόντων) να εφαρμόζει εκ περιτροπής εργασία, με βάση την οποία ο κάθε εργαζόμενος θα δουλεύει μία μέρα την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις 18 Απριλίου. Η διοίκηση ενημέρωσε γραπτώς για τα σχέδια αυτά το σωματείο των εργαζομένων, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες και αναφέροντας ως έναν από τους βασικούς λόγους για τη δυσχέρεια, την ακύρωση

των παραγγελιών εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου για ναυπήγηση υποβρυχίων.

Το σωματείο των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιώπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κίνηση της διοίκησης των ναυπηγείων και ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί, πιθανότατα εκτός από το να δώσει καινούργιες παραγγελίες για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Τις επόμενες μέρες το σωματείο των εργαζομένων θα συναντηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ενώ ζητά να έχει συνομιλίες και με άλλους Υπουργούς των οποίων οι αρμοδιότητες σχετίζονται με το θέμα.

Τα ναυπηγεία δεσμεύονται από την τρόικα να μην αναλαμβάνουν καμία παραγγελία πέραν από αυτές του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Μόλις πριν λίγες μέρες, ο Λιβανέζος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Ισκαντάρ Σαφά φέρεται να ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης παραγγελιών για κατασκευή εμπορικών πλοίων και πολεμικών από τρίτες χώρες, εξέλιξη που θα έδινε νέα ώθηση στην εταιρεία, κάτι, όμως, που δεν μπορεί να κάνει όσο ισχύει ο προαναφερόμενος περιορισμός. Στα ναυπηγεία απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα