Διαβεβαιώσεις Υπουργού Εμπορίου για συνέχιση της στήριξης στο Συνεργατισμό

18:12 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορίου θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον Συνεργατισμό, έδωσε σήμερα σε αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Συνεργατικού Κινήματος ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Οπως εξήγησε μετά τη συνάντηση ο κ. Συλικιώτης, η συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορίου ήταν εθιμοτυπική, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως Υπουργός Εμπορίου. Από πλευράς Συνεργατικού Κινήματος στη συνάντηση συμμετείχαν ο Εφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών, Κωνσταντίνος Λύρας, ο Γενικός Διευθυντής

της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης και ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Συνομοσπονδίας Ανδρέας Μουσκάλλης.

Επισημαίνοντας ότι ο Συνεργατισμός αποτελεί μια κοινωνική κατάκτηση για τον κυπριακό λαό, ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως «μέσα σε ένα περιβάλλον φιλελευθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα (ο Συνεργατισμός) έχει κατορθώσει μέσα από την πορεία των συγχωνεύσεων, η οποία συνεχίζεται, να ανταποκριθεί επιτυχώς σε ένα δύσκολο ανταγωνιστικό περιβάλλον», γεγονός που «από μόνο του λέει πολλά».

Σημείωσε ακόμη πως εκείνο που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι ο Συνεργατισμός κατορθώνει να στέκεται στα πόδια του και να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, γεγονός που, όπως εξήγησε, αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα των συνεργατικών ιδρυμάτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στα οποία φαίνεται ότι υπάρχει ικανοποιητική ρευστότητα.

Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση διαβεβαίωσε την ηγεσία του Συνεργατισμού ότι το κράτος θα συνεχίσει να στηρίζει το Συνεργατισμό. «Και στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εμπορίου θα έχουν πάντοτε ένα σταθερό συνεργάτη και σταθερό φίλο», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό που απομένει είναι να συζητηθούν σε μια επόμενη συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα, ποια είναι εκείνα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε τα προβλήματα που προκύπτουν για το Συνεργατικό Κίνημα να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποφασιστικά.

Πρόσθεσε πως παρά την κρίση και τη στενότητα, τα έργα του Συνεργατισμού, κυρίως κατασκευαστικά, όπως η κατασκευή του κτιρίου της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, προχωρούν κανονικά, γεγονός που αποτελεί ακόμα μια θετική συμβολή του Συνεργατισμού στην οικονομία εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Ερωτηθείς κατά πόσο στα προβλήματα του Συνεργατισμού περιλαμβάνεται και το θέμα των επιτοκίων, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει η αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα