Πενταετές στρατηγικό πλάνο εξαγγέλει σύντομα ο CIPA

17:31 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) θα ετοιμάσει εντός των ημερών πενταετές πλάνο για προβολή και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από συνάντηση το μεσημέρι με το ΔΣ του Οργανισμού.

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον της Triple Five για επενδύσεις, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ο ΚΟΤ έχει προσεγγιστεί για προβολή του τουριστικού προϊόντος σε μεγάλο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ και

αναμένεται τώρα η πρακτική υλοποίηση του ενδιαφέροντος του κολοσσού για προσέλκυση τουρισμού στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του CIPA Xριστόδουλος Αγκαστινιώτης χαιρέτισε το ενδιαφέρον του Υπουργού λέγοντας ότι έχει όραμα και αναμένει και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Είπε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού τομέα, συνέστησε όμως υπομονή.

Ο κ. Συλικιώτης εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο CIPA για προβολή Κύπρου στο εξωτερικό ως μια χώρα ασφαλούς για ξένες επενδύσεις, λέγοντας ότι ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μεσοπρόθεσμη στρατηγική, ένα πενταετές πλάνο για προβολή και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα συζητήσουμε και με το Υπουργείο Οικονομικών, εκείνο που συζητούμε είναι η στόχευσή μας για ξένες επενδύσεις να ενισχύουν την κυπριακή οικονομία, στους τομείς παροχής υπηρεσιών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, εμπορίου, τραπεζικού τομέα και βεβαίως του ενεργειακού, παράλληλα έχω σημειώσει ότι μέσα από την προσέλκυση, πρέπει να διασφαλίζουμε την απασχόληση, όπου είναι δυνατό, επιτόπιου ανθρώπινου δυναμικού», δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ακόμη ότι ενημέρωσε τον CIPA ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει μηχανογραφικά η κατάθεση και εξέταση αιτήσεων στον Εφορο Εταιρειών για την εγγραφή εταιρειών για έκδοση πιστοποιητικών.

«Υπάρχουν πολλά έργα που είναι αδειοδοτημένα στην Κύπρο και ώριμα έργα και χρειάζεται να συντονιστούμε με τον CIPA και με άλλα συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Οικονομικών, το Εσωτερικών, το Συγκοινωνιών και Εργων για προσέλκυση επενδύσεων και τα θέματα συντονισμού για χρηματοδότηση και προσέλκυση μαζί με το πενταετές πλάνο και τις διάφορες ανάγκες, θα τα συζητήσουμε σε κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο Οργανισμός σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου θα μπορέσει να ενισχύσει τη δράση και τη δραστηριότητά του.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η τροποποίηση που κατέθεσε ο Οργανισμός για τον Περί Εταιρειών Νόμο, με τον Υπουργό να δηλώνει ότι «είμαστε στα σκαριά να επεξεργαστούμε νομοτεχνικά τροποποιήσεις που θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες και θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων».

Για μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, λέγοντας ότι ο Υπουργός έχει και όραμα και απαιτήσεις, θέλει και αποτελέσματα και είναι και διατεθειμένος να στηρίξει και να υποστηρίξει τον Οργανισμό στο στόχο γι

Keywords
Τυχαία Θέματα