Διεθνές Συνέδριο στη Λάρνακα για την αεροναυτιλία

16:13 1/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα όπως η ασφάλεια των πτήσεων και των αεροδρομίων, οι δικαστικές αγωγές σε περιπτώσεις διασυνοριακών ατυχημάτων, και οι επιπτώσεις των συγχωνεύσεων αεροπορικών εταιρειών απασχόλησαν το 2ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ακανθώδη Νομικά Ζητήματα στην Αεροναυτιλία», το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, που συνδιοργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLAN (Cyprus) και του Πανεπιστημίου Κύπρου,

καθώς και την εταιρεία ALSTCO Aviation Consultancy, συζητήθηκαν θέματα όπως η ασφάλεια των πτήσεων και των αεροδρομίων, οι δικαστικές αγωγές σε περιπτώσεις διασυνοριακών ατυχημάτων, και οι επιπτώσεις των συγχωνεύσεων αεροπορικών εταιρειών.

Το Συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου, ολοκληρώθηκε σήμερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σε αυτό παρέστησαν ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και ακαδημαϊκοί από τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Συγκοινωνιών αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός πολύ καλού θεσμικού πλαισίου, το οποίο, όμως, για σκοπούς διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας και της ασφάλειας των πτήσεων, καθίσταται επιτακτικό όπως τυγχάνει τακτικής αναθεώρησης, ώστε να προσαρμόζεται στις μεταβολές τόσο των νομοθετικών ρυθμίσεων των επί μέρους κρατών, όσο και της τεχνολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις και διμερείς συμφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα