ΔΗΚΟ: Αναμένουμε από τον Πρόεδρο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού

16:51 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντηση του Green Tree να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου ο οποίος προειδοποίησε τους παράγοντες των Ηνωμένων Εθνών που μεθοδεύουν διαδικασίες επιδιαιτησίας και χρονοδιαγραμμάτων και διεθνούς διάσκεψης να εγκαταλείψουν αυτή την προσπάθεια και την προσφορά

κακών υπηρεσιών για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «λίγες ώρες πριν την έναρξη της δεύτερης συνάντησης στο Green Tree, όλα δείχνουν ότι το τοπίο παραμένει ιδιαίτερα νεφελώδες, γεγονός που έκανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φτάνοντας στη Νέα Υόρκη να εκφραστεί με τρόπο που φανερώνει ότι προσέρχεται στις συνομιλίες με χαμηλό δείκτη αισιοδοξίας και προσδοκίας. Το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά, ακόμη και τώρα λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, τη θέση του ότι αυτή η δεύτερη συνάντηση στο Green Tree έπρεπε να είχε αναβληθεί».

Ταυτόχρονα προειδοποίησε «εκείνους τους παράγοντες των Ηνωμένων Εθνών που μεθοδεύουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση διαδικασιών επιδιαιτησίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και που σχεδιάζουν να ωθήσουν σε μια πολυμερή ή διεθνή διάσκεψη χωρίς να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους και να εργαστούν στα πλαίσια της εντολής που έχουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας για προσφορά καλών υπηρεσιών. Να αποφύγουν, με λίγα λόγια, την προσφορά κακών υπηρεσιών» είπε.

Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε πως παρ’ όλο που αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να αντιμετωπιστούν μεθοδεύσεις, κίνδυνοι και παγίδες που ελλοχεύουν και να στηριχθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την αποτροπή τους «δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας γιατί ενώ επίκειται η συνάντηση στο Green Tree, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στα πολιτικά κόμματα το περίγραμμα των θέσεων που έχει διαβιβάσει στα Ηνωμένα Έθνη».

Αφού υπενθύμισε ότι το ΔΗΚΟ εξέφρασε στο Εθνικό Συμβούλιο την αντίθεση του για την κατάθεση αυτού του περιγράμματος στα Ηνωμένα Εθνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος διερωτήθηκε «ποια αξία έχει αν το περίγραμμα δοθεί στα κόμματα μετά τη λήξη της συνάντησης του Green Tree 2».

Ο Φώτης Φωτίου κατήγγειλε και καταδίκασε «την απροκάλυπτη τακτική του Αλεξάντερ Ντάουνερ να ωραιοποιεί και να εξωραΐζει την εικόνα και την πολική της Τουρκίας. Ο θαυμασμός που εκδήλωσε για την Τουρκία και τον Τούρκο Πρωθυπουργό παραμονές της δεύτερης συνάντησης στο Green Tree, του αφαιρεί και τα τελευταία υπολείμματα αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και αξιοπιστίας» είπε.

Ανέφερε επίσης ότι «η αποτυχία του Green Tree 2 θα είναι μια αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών, που είτε δεν είχαν τη βούληση, είτε δεν κατόρθωσαν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας» και σημείωσε ότι την «πρώτη ευθύνη για την κακή πορεία των πραγμάτων έχει η τουρκική πλευρά με την μόνιμη αδιαλλαξία και αλαζονεία που αντιμετωπίζει το κυπριακό πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα