ΔΗΚΟ δεν θα καταστεί συνεργός σε ένα νέο Μπούργκενστοκ

13:12 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και όλες τις πολιτικές δυνάμεις κάλεσε εκ νέου το ΔΗΚΟ δια του εκπροσώπου Τύπου του Φώτη Φωτίου να αναζητηθεί νέα πορεία στο Κυπριακό από κοινού στο Εθνικό Συμβούλιο, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι ο ΔΗΚΟ δεν θα καταστεί συνεργός σε ένα νέο Μπούργκενστοκ.

«Εστω και αργά, ελπίζουμε όχι πολύ αργά για την

εθνική μας υπόθεση, το ΑΚΕΛ φαίνεται πως αρχίζει να συνειδητοποιεί την τουρκική πολιτική για το κυπριακό και σημειώνουμε πάντως, ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ άρχισε να συντάσσεται με τους ανησυχούντες», ανέφερε ο κ. Φωτίου σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία.

Υπενθύμισε ότι όταν το ΔΗΚΟ «καλούσε εδώ και δυο χρόνια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι μαζί να χαράξουμε μια εναλλακτική στρατηγική και τακτική, το ΑΚΕΛ, όπως η ηγεσία του ΔΗΣΥ, μας χλεύαζαν». Μας επιδείκνυαν, είπε, «πως θα στείλουμε λανθασμένα μηνύματα και πως δεν θέλουμε λύση, προσθέτοντας ότι «τώρα που φτάσαμε ενώπιον ενός νέου Μπούργκεστοκ, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν».

«Επαναλαμβάνουμε εμφαντικά πως το ΔΗΚΟ δεν θα γίνει συνεργό σε ένα νέο Μπούργκενστοκ», ανέφερε, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «ούτε θα δώσει λευκή επιταγή για την διαχείριση του κυπριακού σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη φάση».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ κάλεσε τέλος «για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναζητήσουμε από κοινού στο Εθνικό Συμβούλιο μια νέα πορεία, μια νέα στρατηγική και μια νέα τακτική που θα μας απομακρύνει από σκοπέλους και παγίδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα