Δηλώσεις Δ. Συλλούρη για πρόστιμα από Επ. Κεφαλαιαγοράς, για Συνέδριο και ΑΤΗΚ

19:06 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ως Πρόεδρος και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να επιβάλει διοικητικά πρόστιμα ως προς την αγορά ελλαδικών ομολόγων από την Τράπεζα Κύπρου.

“Το μέγεθος της χρηματικής ποινής που έχει επιβληθεί”, όπως αναφέρει

ο κ. Συλλούρης σε γραπτή του δήλωση, “μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μη ικανοποιητικό, αν αναλογισθεί κανείς τη ζημιά που έχει προκληθεί στην οικονομία του τόπου, λόγω υπαιτιότητας και αμέλειας διοικητικών στελεχών των Τραπεζών”.

Ο κ. Συλλούρης εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση “ότι είμαστε στην αρχή και ότι υπάρχει σε όλους τους θεσμούς του κράτους η αποφασιστικότητα και θέληση να θέσουμε τέρμα στην ατιμωρησία και να οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τη καταστροφή της οικονομίας του τόπου”.
Συνέδριο ΕΥΡΩΚΟ

Σε δηλώσεις προέβη, επίσης, σήμερα ο κ. Συλλούρης εν όψει του αυριανού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κόμμα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ευρωπαίων Δημοκρατών, με θέμα “Η Ανατολική Μεσόγειος Σήμερα/ Ασφάλεια, Πολιτικές και Οικονομικές Δυναμικές”.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα παρευρεθούν δε “σημαντικοί εισηγητές από την Κύπρο, τις Βρυξέλλες, το Ισραήλ και τη Ρωσία”, όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης.

“Στόχος του Συνεδρίου”, είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “είναι να αναδείξουμε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου σήμερα στην ταραγμένη γειτονία μας, ως γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική”.

“Η Κύπρος σήμερα”, συνέχισε, “μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε περιφερειακά προβλήματα, αναβαθμίζοντας τη θέση της στη διεθνή πολιτική σκηνή και παράγοντας πολιτικά οφέλη για το Κυπριακό”.

Το συνέδριο θα αρχίσει στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ της Λευκωσίας.
Για το έργο του Ταμείου Συντάξεων ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά

Με σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Συλλούρης σχολίασε τις εξελίξεις και για το θέμα της αγοράς τουρκοκυπριακής γης και κτιριακών εγκαταστάσεων από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ στη Δρομολαξιά:

“Η υπόθεση της CYTA έχει προχωρήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, μέσα από νενομισμένες διαδικασίες και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται από τους νόμους του κράτους και δεν υπάρχει καμμία βάση αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης”, είπε ο κ. Συλλούρης.

“Σε μια χώρα που πάσχει από σεβασμό προς τους θεσμούς και που πληρώνει τις συνέπειες για αυτήν τη νοοτροπία”, πρόσθεσε, “είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να αμφισβητείται μέχρι και ο θεσμός της Δικαιοσύνης”.

“Η θέση του ΕΥΡΩΚΟ είναι ότι όσοι έχουν παρανομήσει, όποιαν ιδιότητα και να κατέχουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις, που προνοεί ο νόμος”, δήλωσε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας πως “τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στην προσπάθεια που καταβάλλεται και την οποία θεωρητικά στηρίζουν όλοι για εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα