Δηλώσεις ΥΠΑΜ για την κλοπή εκρηκτικής ύλης

18:46 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης κάλεσε σήμερα όσους εισέρχονται παράνομα στον χώρο του πεδίου βολής να τερματίσουν τέτοιες συμπεριφορές, διότι έτσι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή άλλων προσώπων.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το χθεσινό περιστατικό της κλοπής μικρής ποσότητας εκρηκτικής ύλης, που συνέβη γύρω στις 10:00 στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης καταστροφής πεπαλαιωμένων πυρομαχικών BOFOR 40 χιλιοστών σε μια εστία καταστροφής παρατηρήθηκε

ότι αφαιρέθηκε η εκρηκτική ύλη, που είχε τοποθετηθεί από τον υπεύθυνο πυροτεχνουργό της Εθνικής Φρουράς.

Οπως πρόσθεσε, ”η εκρηκτική ύλη φαίνεται ότι αφαιρέθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της τοποθέτησης στην εστία μέχρι την απομάκρυνση του πυροτεχνουργού σε ασφαλή χώρο για να την πυροδοτήσει”.

Σημείωσε ότι, ”ύστερα από την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των στελεχών της ΕΦ και την καθοριστική συμβολή τους, συνελήφθησαν από την Αστυνομία τέσσερεις από τους πέντε υπόπτους, οι οποίοι και έχουν τεθεί σε τριήμερη κράτηση με δικαστικό διάταγμα, ενώ ο τελευταίος καταζητείται”.

”Τα υπό καταστροφή βλήματα, αποτελούν μέρος της τεράστιας ποσότητας πεπαλαιωμένων πυρομαχικών (223.000 βλήματα BOFOR 40 χιλ.) που ήταν αποθηκευμένα στο ύπαιθρο για δεκαετίες, στο στρατόπεδο της Παλώδιας, και έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την πόλη της Λεμεσού. Ο κίνδυνος αυτός εξέλιπε. Τα πεπαλαιωμένα πυρομαχικά αποθηκεύτηκαν σε κατάλληλο χώρο σε ορεινή περιοχή”, είπε.

Επίσης, ο Υπουργός Αμυνας είπε πως ”από τις 223.000 έχουν ήδη καταστραφεί 166.000 και απομένουν 57.000”, για να προσθέσει πως ”η ΕΦ θα συνεχίσει τις καταστροφές μέχρι να ολοκληρώσει το υπεύθυνο έργο της”.

Εξέφρασε την εκτίμησή του για ”το δύσκολο έργο που επιτελούν τα στελέχη και ιδιαίτερα οι πυροτεχνουργοί της ΕΦ για την καταστροφή των πεπαλαιωμένων πυρομαχικών, έργο που καθίσταται πολύ πιο επικίνδυνο λόγω της μακροχρόνιας υπαίθριας αποθήκευσης τους”.

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησή του προς τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη συνεργασία τους και τον υπεύθυνο τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα