Λύσεις στο πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού αναζητεί το Υπ. Εμπορίου

18:07 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λύσεις στο πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού θα αναζητηθούν από το Υπουργείο Εμπορίου, ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από επίσκεψή του στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ανέφερε ότι ο ΚΟΤ τα τελευταία χρόνια έχει επιληφθεί αρκετών προβλημάτων, υπάρχει μια ανάκαμψη του τουρισμού τον τελευταίο χρόνο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η εποχικότητα που είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στο οποίο θα αναζητηθούν λύσεις. Πρόσθεσε ότι, μέσα

από στενή συνεργασία με τον ΚΟΤ, αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν.

Ο κ. Συλικιώτης είπε επίσης ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υλοποιείται μια σημαντική στρατηγική για τον τουρισμό που επεξεργάστηκε ο ΚΟΤ για την περίοδο 2011-2015.

Παράλληλα είπε συζητήθηκαν τρέχοντα προβλήματα και ευρύτεροι προγραμματισμοί.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί, όπως είπε, ο Υπουργός απέδειξε από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ότι πραγματικά ενδιαφέρεται όχι μόνο για το φυσικό αέριο, αλλά και για τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τη βάση για την οικονομική ανάπτυξη στις σημερινές, δύσκολες εποχές.

«Εχουμε εξηγήσει στον Υπουργό μας τα διάφορα θέματα τα οποία απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουμε εξασφαλίσει την αμέριστη συμπαράστασή του για την επίλυση όλων των θεμάτων τα οποία απασχολούν τόσο τον ΚΟΤ όσο και την τουριστική βιομηχανία γενικότερα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα