Δήμαρχος Λάρνακας: Kατ’ αρχήν συμφωνία για να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη για το λιμάνι Λάρνακας

17:43 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εχει γίνει μια κατ` αρχήν συμφωνία όπως γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία θα εξετάσει το ρόλο του λιμανιού Λάρνακας, στα πλαίσια μιας ορθολογικής ανάπτυξης, παραμένοντας στη βάση του ενιαίου έργου, αλλά αξιοποιώντας οποιεσδήποτε άλλες προοπτικές ή δυνατότητες υπάρχουν προς όφελος ολόκληρης της Λάρνακας, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Λουρουτζιάτης ύστερα από συνάντηση που το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με επικεφαλής το Δήμαρχο είχε με τον Υπουργό Συγκοινωνιών

και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Δημητριάδης αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας γιατί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του να συναντηθούν, σημείωσε πως “μόνο με τη σωστή ενημέρωση, με συλλογικότητα και διαφάνεια μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις”.

“Εμείς ως Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, έχουμε πάντοτε σαν πρώτη έγνοια τα θέματα υγείας και περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες της Κύπρου τα οποία λαμβάνουμε υπόψη πριν να δώσουμε οποιεσδήποτε άδειες”, είπε ο κ. Δημητριάδης.

Προσδοκούμε, ανέφερε, “να μιλήσουμε ξανά με τους φίλους Λαρνακείς για να δούμε τις διάφορες μελέτες που έχουν υπόψη τους να κάνουν, και όλοι μαζί να βρούμε λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν”.

Ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Υπουργού και πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Πρόσθεσε πως “εκείνο που πρώτιστα ενδιαφέρει όλους μας είναι η υγεία μας, η υγεία των συνδημοτών μας, το φυσικό περιβάλλον και η διατήρηση της ποιότητας ζωής” και πως πάνω σε αυτή τη βάση και ο Δήμος Λάρνακας θα διεξάγει τη δική του περιβαλλοντική μελέτη.

“Πέραν τούτου, λόγω της ζωτικότητας του χώρου και λόγω της σημασίας του στο παραλιακό μέτωπο, έχουμε καταρχήν συμφωνήσει ότι θα γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία θα εξετάσει το ρόλο του λιμανιού στα πλαίσια μιας ορθολογικής ανάπτυξης παραμένοντας μεν στη βάση του ενιαίου έργου, αλλά αξιοποιώντας οποιεσδήποτε άλλες προοπτικές ή δυνατότητες υπάρχουν προς όφελος ολόκληρης της Λάρνακας”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα