«Διώχνει» το ποντίκι η Microsoft

12:11 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα έκδοση του γνωστού αισθητήρα Kinect που πλέον θα αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό Windows ανακοίνωσε η Microsoft ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Έτσι, οι χρήστες θα μπορούν, όπως ήδη κάνουν με το Xbox 360, να ελέγχουν εξ αποστάσεως τον υπολογιστή τους με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις

τους. Ο χρήστης, αντί να κάνει «κλικ» με το ποντίκι του, απλώς θα κουνάει τα χέρια του μπροστά στην οθόνη του ή θα μιλάει στο συνδεδεμένο στον υπολογιστή του μικρόφωνο.

Το νέο Kinect for Windows, σύμφωνα με το BBC, θα επιτρέπει τον έλεγχο του υπολογιστή από απόσταση έως 40 εκατοστών από την οθόνη έναντι ελάχιστης απόστασης 50 εκατοστών για το Kinect για παιχνίδια.

Το Kinect εμφανίστηκε στην αγορά πριν από περίπου ένα χρόνο και τώρα η εταιρία συνειδητοποιεί ότι μπορεί να το αξιοποιήσει ευρύτερα, όχι μόνο στην ψυχαγωγία και την πληροφορική, αλλά σε άλλες χρήσεις, όπως στην εκπαίδευση, την ιατρική (επιτρέποντας στους χειρουργούς να ελέγχουν τα εργαλεία τους εξ αποστάσεως με τις κινήσεις τους), στη βιομηχανία κ.α.

Σε πρώτη φάση το νέο Kinect θα απευθυνθεί σε εταιρίες και καταστήματα, ενώ αναμένεται κάποια στιγμή να ακολουθήσει μια έκδοση για τους καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα