ΔΗΣΥ: Πρόκληση και παραβίαση κάθε αρχής

13:43 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η απαγωγή των τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της νεκρής ζώνης από τις κατοχικές αρχές κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους κατά του εγκλήματος, συνιστά πρόκληση και παραβίαση κάθε αρχής.

Με την απαράδεχτη αυτή πράξη τους οι κατοχικές αρχές προσφέρουν προστασία στο έγκλημα και προάγουν τη δυσπιστία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Καλούμε την τουρκοκυπριακή ηγεσία να επανορθώσει αμέσως και να αφήσει ελεύθερους τους τρεις αστυνομικούς οι οποίοι επιτελούσαν το καθήκον τους.

Την ίδια ώρα, παρατηρούμε με λύπη την ολιγωρία και την

αδράνεια των Ηνωμένων Εθνών, που αντί να δράσουν αποτρεπτικά και άμεσα, επέτρεψαν την απαγωγή και την παράνομη κράτηση των ανδρών ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την παράνομη προσαγωγή τους εν είδει αλυσοδεμένων εγκληματιών στα ψευδοδικαστήρια και τις φυλακές του κατοχικού καθεστώτος.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προβεί σε εντονότερα διαβήματα και ενέργειες για την καταγγελία της τουρκικής πρόκλησης και για την απελευθέρωση των τριών αστυνομικών, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα