Εκθεση για μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα της ΕΕ στα χέρια της Κομισιόν

14:04 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέλαβε την Τρίτη την έκθεση που ετοίμασε ομάδα υψηλού επιπέδου εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση της δομής του τραπεζικού τομέα της ΕΕ.

Η ομάδα, υπό την προεδρία του Erkki Liikanen, παρουσίασε τα κύρια πορίσματα της έκθεσης στον Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιο για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες.

Ο κ. Liikanen δήλωσε ότι η έκθεση περιλαμβάνει συστάσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Με βάση τα σημαντικά μέτρα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, πιστεύω ότι οι συστάσεις εάν εφαρμοστούν

θα δώσουν ένα ασφαλέστερο, πιο σταθερό και αποτελεσματικό τραπεζικό σύστημα που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών, της οικονομίας της ΕΕ και της εσωτερικής αγοράς», συνέχισε.

Ο Επίτροπος Μπαρνιέ είπε ότι η έκθεση υπογραμμίζει τα υπερβολικά ρίσκα που πήραν οι τράπεζες στο παρελθόν, και κάνει συστάσεις προκειμένου οι τράπεζες να λειτουργούν προς το συμφέρον των πελατών τους.

Οι συστάσεις θα τύχουν μελέτης από την Κομισιόν η οποία θα εξετάσει τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν αυτές οι συστάσεις πάνω στην ανάπτυξη, την ασφάλεια και την ακεραιότητα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Επίσης, θα τις μελετήσει και υπό το φως των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα