Κυπριακό, ενέργεια και προεδρία συζήτησαν Χριστόφιας – Παπαδήμος

18:31 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανταλλαγή απόψεων και αξιολόγηση των επόμενων βημάτων που θα γίνουν στο Κυπριακό, προέβησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο.

Στην αρχική του δήλωση στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που

είχε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η επίσκεψη αποτελεί μια πρόσθετη απόδειξη των άριστων και των αδελφικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξή του στην πολιτική και τη στρατηγική που ακολουθείται στο Κυπριακό.

Κατά τη συνάντηση, ανασκοπήθηκε το ζήτημα της ενέργειας και συζητήθηκε η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο, δίδοντας έμφαση στις τουρκικές ενέργειες και στα δύο θέματα.

Εξέφρασε, τέλος, τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό λαό στις δύσκολες ώρες που περνά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στις δηλώσεις του, ο Ελληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι οι θέσεις των δύο χωρών στο Κυπριακό είναι ταυτόσημες.

«Τεχνικά χρονοδιαγράμματα και η αναζήτηση εναλλακτικών σχεδίων Β’ είναι αντιπαραγωγικά», τόνισε.

Αναφερόμενος στην ανάληψη της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, είπε ότι η στήριξη της Ελλάδας είναι δεδομένη και σημείωσε ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ της προσέδωσε σημαντικές πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι νέες προοπτικές διανοίγονται για την κυπριακή οικονομία με τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της.

«Απειλές που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απόλυτα καταδικαστέες», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα περνά από μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λέγοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος και η προβλεπόμενη ενίσχυση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος θα επηρεάσουν θετικά και την κυπριακή οικονομία.

Τέλος, ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Κύπρου στις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

(Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση σε λίγο)

Keywords
Τυχαία Θέματα