ΔΗΣΥ: Δεν τοποθετείται προς το παρόν για τις συνομιλίες – Καταγγέλει συσκότιση

22:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί επί των τεκταινομένων στη Νέα Υόρκη προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία και κυρίως, προτού ενημερωθεί έγκυρα και ολοκληρωμένα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαδικασία και των περιεχόμενο των συνομιλιών του Λογκ Άιλαντ.

Παρατηρούμε, ωστόσο, την έλλειψη προετοιμασίας σε τέτοιο βαθμό ώστε ο πρόεδρος να έχει βρεθεί προ εκπλήξεων ακόμα και σε σχέση με την ακολουθούμενη διαδικασία.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα της έλλειψης προετοιμασίας

δημιουργούνται προϋποθέσεις, ο Γενικός Γραμματέας του Ηνωμένων Εθνών να καταρτίσει δήλωση στην απουσία των ηγετών των δυο πλευρών, γεγονός που εμπερικλείει τον κίνδυνο να βρεθούμε ενώπιον διαδικασιών που θα συγκρούονται με θέσεις και δεσμεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου με συνεπακόλουθες επιπτώσεις επί της ουσίας του κυπριακού προβλήματος.

Σημειώνουμε, τέλος, την πλήρη απουσία ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνεχίζεται ακόμα και στην εξέλιξη των συνομιλιών. Για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση και ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου να τυγχάνει πλήρους απαξίωσης από τον πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα