Αντεξέταση του αστυνομικού Ζαχαρίου για το φόνο του Χατζηκωστή

17:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας αστυφύλακα Σωτήρη Ζαχαρίου, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λευκωσία, συνεχίσθηκε και σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με το φόνο, στις 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ”ΔΙΑΣ” και της τηλεόρασης ”ΣΙΓΜΑ”, Άντη Χατζηκωστή.

Αντεξεταζόμενος από τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Μιχαλάκη Κυπριανού, που εκπροσωπεί την κατηγορούμενη Ελενα

Σκορδέλλη, ο μάρτυρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι, ως μέλος της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας για το φόνο Χατζηκωστή, είχε πάρει μιαν πρώτη κατάθεση από τον Κώστα Προεστό, στις 22 Ιανουαρίου 2010, όπου ήταν επίσης παρών και υπέβαλλε ερωτήσεις ο υπαστυνόμος Μάριος Παπαευρυβιάδης.

Οι Αστυνομικοί, είπε ο κ. Κυπριανού, είχαν βάσιμες υποψίες και διέθεταν και άλλη μαρτυρία -την οποία επιμελώς αποκρύβουν- όταν ανέκριναν τον κ. Προεστό για το φόνο και για αυτό στη λήψη της κατάθεσης Προεστού τον προειδοποιούσαν ότι έχουν ”μαρτυρία” που τον ”εμπλέκει” στο φόνο, ενώ αργότερα ο Φάνος Χατζηγεωργίου ζήτησε και εξασφάλισε από την Αστυνομία να φύγει ο φίλος του ο Προεστός, προκειμένου να δώσει τη γνωστή κατάθεσή του, με την οποία εμπλέκει άλλους στο φόνο.

Διαβάζοντας μέρος της κατάθεσης εκείνης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο κ. Προεστός ερωτήθηκε από τον Ζαχαρίου πόσες φορές συναντήθηκε με τον Φάνο Χατζηγεωργίου (βασικό μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος τελεί υπό το καθεστώς προστασίας μαρτύρων) και ο κ. Προεστός απάντησε ότι τον συνάντησε δύο φορές.

Σύμφωνα με την κατάθεση Προεστού, την οποία επιβεβαίωσε ο κ. Ζαχαρίου, οι συναντήσεις των δύο φέρεται να έγιναν δυο φορές, τη μια στην οικία Προεστού και την άλλη το βράδυ, στις 9:00 με 9:30, όταν ο κ. Προεστός ήταν στον Αστρομερίτη για προσωπική εργασία και του τηλεφώνησε στο κινητό ο Κούλλης Κοσιάρης από το δικό του κινητό τηλέφωνο, ζητώντας του, εάν μπορούσε, να μεταβεί στην οικία του, την οποία τότε έκτιζε και όπου βρισκόταν και το κέντρο του, επειδή -όπως φέρεται να του είπε ο Κοσιάρης, εκεί βρισκόταν ο Φάνος και δεν μπορούσε να πάει στη Λευκωσία λόγω βλάβης στη μοτοσυκλέτα του.

Επειδή βρισκόταν κοντά στην περιοχή, όπως δήλωσε στην κατάθεσή του κ. Προεστός, τους είπε ”εν τάξει” και πήγε στο χωράφι του Κοσιάρη για να τους συναντήσει.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Κυπριανού σταμάτησε να διαβάζει αποσπάσματα από την κατάθεση Προεστού για να υποβάλει σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα Ζαχαρίου, ζητώντας επίμονα να πληροφορηθεί γιατί, εφ’ όσον τα τηλεφωνήματα αυτά ήσαν τόσο σημαντικά, δεν έγινε κατάσχεση του τηλεφώνου του κ. Προεστού.

Στις απαντήσεις του, ο κ. Ζαχαρίου αρκετές φορές δεν ήταν σαφής ή δήλωνε ότι δεν θυμόταν πολύ καλά και κάποιες από τις λεπτομέρειες, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Κυπριανού, ο οποίος κατ’ επανάληψη τόνισε ότι ο λαός πληρώνει αρκετά για την Αστυνομία και το ΤΑΕ και θα έπρεπε, όπως είπε, να υπάρχει καλύτερη διαχείριση υποθέσεων όπως αυτή που εκδικάζε

Keywords
Τυχαία Θέματα