Ε. Θεοχάρους: Ο κατοχικός στρατός δεν επιτρέπει συμμετοχή των Τ/κ στην ΕΕ

21:47 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εφόσον η Τουρκία απειλεί να προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο και εφόσον απαντά με απειλές στην καλή θέληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση, θα πρέπει να ξεχάσει την ένταξή της στην ΕΕ, ανέφερε σήμερα η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι ο κατοχικός στρατός είναι αυτός που δεν επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους να συμμετάσχουν στην

Ευρωβουλή και στην ΕΕ.

Σε τοποθέτησή της ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας στην ΕΕ, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε την έκθεση ως ισορροπημένη και καλή, ως αποτέλεσμα συμβιβασμών και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία στα θετικά μας μηνύματα δεν μπορεί να απαντά με απειλές».

Ερωτηθείσα από την Ολλανδή συνάδελφό της, τουρκικής καταγωγής, Εμινέ Μποζκούρτ, η Ελένη Θεοχάρους απάντησε «γιατί τους το απαγορεύει ο τουρκικός στρατός κατοχής. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σέβονται πολύ περισσότερο από πολλούς σε αυτή την αίθουσα. Εάν παρακολουθούσατε σήμερα σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις αντιλήψεις των Τουρκοκυπρίων για την κατοχή».

Η Τουρκία, είπε η κ. Θεοχάρους, δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ εφόσον παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επικράτειά της και την Κύπρο. Δεν μπορεί, παρατήρησε, η Τουρκία να συνεχίσει τις απειλές και να οδηγεί το Κυπριακό σε αδιέξοδο.

«Εφόσον η Τουρκία δεν αλλάζει την πολιτικής της, γιατί να τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης;» διερωτήθηκε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα