ΕΔΕΚ: Αδιανόητη, ανεπίτρεπτη και εκτός των όρων εντολής τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ

13:14 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ «θεωρεί αδιανόητη, ανεπίτρεπτη και εκτός των όρων εντολής για το Κυπριακό» τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Μάρτι Νεζίρκι για σύνδεση του θέματος των υδρογονανθράκων με την λύση του Κυπριακού, είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ,

ο κ. Παπαδάκης, σε σημερινές του δηλώσεις είπε ότι τόσο «οι προηγούμενες απαράδεκτες αναφορές του Αλεξάντερ Ντάουνερ όσο και οι νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ συνιστούν εκτροπή της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού από τους ρητούς όρους εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας σε σχέση με το Κυπριακό».

Τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, συνέχισε, ρητά αναφέρονται σε προσφορά των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού.
«Ούτε υπάρχει ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει αναφορά στο πώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ της, όπως προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982 για το Δίκαιο της θάλασσας. Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αυστηρό διάβημα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, καλώντας τον να τερματίσει κάθε αναφορά και ανάμιξη στο πώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα